You are here

Δ. Θεοδώρου: Προτεραιότητα το ΧΑΚ μετά το Δίκαιο της Απόδειξης

27/10/2003 16:12
Η εξυγίανση των σκανδάλων του χρηματιστηρίου εντάσσεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ο αρμόδιος υπουργός Δώρος Θεοδώρου καταθέτοντας τους προϋπολογισμούς του υπουργείου του ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής απεκάλυψε ότι μόλις εγκριθεί η τροποποίηση του Δικαίου της Απόδειξης θα δοθεί απόλυτη, όπως χαρακτηριστικά είπε, προτεραιότητα σε όλες τις εκκρεμότητες του χρηματιστηρίου.

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι πρόσφατα είχε ηγηθεί ευρείας σύσκεψης ειδικά για τα θέματα του χρηματιστηρίου, στην οποία συμμετείχε η ηγεσία της αστυνομίας και όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές. Στη σύσκεψη αυτή ο κ. Θεοδώρου κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να παρατραβήξει η εκκρεμότητα που αφορά καταγγελίες και υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και στο σημείο αυτό δεσμεύθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής πως μόλις εγκριθεί η τροποποίηση του δικαίου της απόδειξης οι εκκρεμότητες του χρηματιστηρίου θα προωθηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2004 ανέρχεται στα £146 εκ. και παρουσιάζει αύξηση 27% ή £31 εκ. έναντι του 2003. Τα £131 εκ. αφορούν τις τακτικές δαπάνες του Υπουργείου και τα £14 εκ. τις αναπτυξιακές του δαπάνες.

Του Λεύκου Χρίστου