You are here

Γ. Παντελή: Να μην χαθούν έσοδα

20/01/2022 16:03

Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η απώλεια εσόδων, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Σε εγκύκλιό του για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Παντελή αναφέρει ότι περαιτέρω θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για είσπραξη των καθυστερημένων εσόδων.

Ο γενικός διευθυντής του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο ετοιμασίας του προϋπολογισμού τέθηκαν ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο/ υφυπουργείο/ ανεξάρτητη υπηρεσία. Με βάση τις οροφές αυτές καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να συνταχθεί ένας ολοκληρωμένος προϋπολογισμός για υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων των υπουργείων και αποφυγή κατάθεσης συμπληρωματικών προϋπολογισμών.

Τονίζεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών για αναθέρμανση της οικονομίας. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση των έργων του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το βασικό μακροοικονομικό σενάριο του ΥΠΟΙΚ, η οικονομία το 2022 αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4% ενώ για τα 2023 και 2024 στο 3,4% και 3% αντίστοιχα.

Της Γεωργίας Χαννή