You are here

Δριμεία επίθεση Προδρόμου για τον Προϋπολογισμό

22/10/2003 14:27
Στις 3.30 μ.μ. η πρώτη συζήτηση στη βουλή

Από μηχανική άσκηση δημοσιονομικής διαχείρισης χωρίς αναπτυξιακή έμπνευση και σε προβληματικά υψηλό έλλειμμα που θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ, διαπνέεται ο Προϋπολογισμός του 2004, σύμφωνα με το βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομο Προδρόμου. Λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής (3.30 μ.μ.) του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπεύθυνος επί των οικονομικών θεμάτων, βουλευτής του ΔΗΣΥ, κατηγορεί την κυβέρνηση «για έλλειψη έμπνευσης, ατολμία και σύγχυση στόχων» προσθέτοντας ότι «δεν είναι άξιος να ονομαστεί ο πρώτος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός της χώρας».

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζουν με τον προϋπολογισμό οι προθέσεις της κυβέρνησης για κάποια πολιτική που να θωρακίσει τη χώρα μπροστά στην επερχόμενη διακίνηση κεφαλαίων και τις συνέπειές της.

«Το πολιτικό αίτημα ενός ολοκληρωμένου προϋπολογισμού, δηλαδή με τον προϋπολογισμό να κατατίθενται και τα όποια φορολογικά νομοσχέδια ή άλλοι παρόμοιοι προσανατολισμοί της κυβέρνησης, δεν έχει ικανοποιηθεί», υποστηρίζει και σημειώνει, πως η μόνη καινοτομία του προϋπολογισμού είναι ότι έχει την υποστήριξη του ΑΚΕΛ. Προσθέτοντας πως «έτσι θα αποφύγουμε τις εξάρσεις άκρατου λαϊκισμού όταν οι εκπρόσωποι του κόμματος της αριστερής συντήρησης φώναζαν ότι το κράτος πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του».

Καταλήγοντας ο κ. Προδρόμου, αναφέρει πως στον προϋπολογισμό δεν προβλέπονται με την ένταξη στην ΕΕ ειδικά ταμεία στήριξης, ούτε σχέδια επαγγελματικής μετάταξης, ούτε μηχανισμοί αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προσθέτει πως η Κύπρος θα είναι το μόνο κράτος από τα 25 της ΕΕ που δεν θα έχει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.