You are here

Γκρίνια για τέλη σταθερής τηλεφωνίας

28/09/2010 10:50
Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών για τα πάγια τέλη σταθερής τηλεφωνίας που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς άκουσε σήμερα η διεύθυνση της Cyta, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα κατάργησής τους, αφού αποτελούν σημαντικό έσοδο για τον ημικρατικό οργανισμό.

Ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επ. Εμπορίου που συζήτησε τις χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι καταναλωτές για κρατικές ή ημικρατικές υπηρεσίες, εκπρόσωπος του ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι το πάγιο στη σταθερή τηλεφωνία δεν μπορεί να καταργηθεί.

Όπως εξήγησε, η κατάργηση του παγίου σταθερής τηλεφωνίας δεν είναι εφικτή, «εφόσον η Cyta παρέχει υπηρεσίες χάλκινων γραμμών, δηλαδή υπάρχει το κόστος συντήρησης των γραμμών σταθερής τηλεφωνίας».

Εκ μέρους της Cyta, ο Γιώργος Κουφάρης ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία φθάνουν τα €80 εκ., εκ των οποίων τα €55 εκ. προέρχονται από το πάγιο που επιβάλλεται στη σταθερή τηλεφωνία.

Να σημειωθεί ότι η Cyta λαμβάνει άλλα €12 εκ. το χρόνο από τις γραμμές σταθερής τηλεφωνίας που δίνονται σε τρίτους, δηλαδή σε ιδιωτικές υπηρεσίες.

Ε.Π.