You are here

Στεφάνου: «Θλιβερή» η συγκυβέρνηση

01/07/2010 14:39
Θλιβερή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου την κατάσταση στους κόλπους της συγκυβέρνησης μετά την απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει όλα τα νομοσχέδια για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε σημερινές του δηλώσεις και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο κ. Στεφάνου, ανέφερε: «Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση. Είναι θλιβερή η κατάσταση», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αναμένει από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτήν να έχει στήριξη, και όχι συνεχώς να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα, ο κ. Στεφάνου, δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ ήταν κοινωνός για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φορολόγηση του πλούτου. «Είχε λεχθεί και στη σύσκεψη που είχε γίνει τότε στο Προεδρικό. Είναι αλήθεια ότι από εκείνη τη στιγμή το ΔΗΚΟ είχε αντιδράσει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που ενδελεχώς συζητήσαμε και με το ΔΗΚΟ, να τα φέρει στη βουλή», ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου, επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη από τη στάση του ΔΗΚΟ, καθώς όπως είπε λαμβάνονται αποφάσεις στη βουλή με τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ για τις οποίες αποφάσεις η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτε ή ήταν γνωστές οι θέσεις της. Ο κ. Στεφάνου, έφερε ως παράδειγμα των αποφάσεων αυτών το θέμα των εκ μητρογονίας προσφύγων αλλά και το σταύρωμα κονδυλιών.

«Όταν συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση πρέπει να έχουμε υπόψη και τα δικαιώματα ασφαλώς αλλά και τις υποχρεώσεις. Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε από το ΔΗΚΟ να είναι ουραγός και δεν νομίζω να είναι ουραγός. Συζητούμε με το ΔΗΚΟ, ζητούμε τις απόψεις τους, αναμένουμε περισσότερη στήριξη και συνεργασία», είπε.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει κάποια συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Στεφάνου χωρίς να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, ανέφερε πως τα προβλήματα και οι δυσκολίες επιλύονται με διάλογο.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο για επίλυση των διαφορών με φόντο δηλώσεις στελέχους του ΔΗΚΟ για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, ο κ. Στεφάνου, είπε πως ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις που γίνονται από στελέχη του ΔΗΚΟ και οι οποίες δημιουργούν μια κακή εικόνα για την κυβέρνηση και τη συνοχή της.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «εμείς δεν είμαστε από αυτούς που βιαζόμαστε να κάνουμε κάτι που ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν, δηλαδή να διακόψουμε τη συνεργασία. Αλλά, αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα συζητήσουμε διότι αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μας ικανοποιεί», είπε.