You are here

ΕΥ: Αποδεκτή η επιτροπή για κρατικές εγγυήσεις

13/05/2021 08:55

Τη δημοσίευση του νόμου για τις κρατικές εγγυήσεις σχολιάζει σε ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία, κάνοντας λόγο για δικαίωση, σε σχέση με τη συμπερίληψη στο νόμο της προβλεπόμενης επιτροπής παρακολούθησης με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε ισχυρισμούς «ότι δήθεν η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν θα μπορούσε να έχει ρόλο στις διαδικασίες που προβλέπονταν στο νομοσχέδιο και ότι η συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή στην προβλεπόμενη Επιτροπή Παρακολούθησης θα ήταν αδιανόητη και εκτός των συνταγματικά προβλεπόμενων εξουσιών και αρμοδιοτήτων του».

«Ένα χρόνο μετά, νομοσχέδιο με εντελώς ανάλογη πρόνοια ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε χθες το νόμο αυτό δημοσιεύοντας τον στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Με τη δημοσίευση σε νόμο, αυτός τεκμαίρεται πλέον ως συνταγματικός», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εκφράζει τη θέση ότι «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις τότε θέσεις της Υπηρεσίας μας και αποδεικνύει την προσήλωση και σεβασμό μας στο Σύνταγμα και τις προβλεπόμενες  σε αυτό εξουσίες και αρμοδιότητες μας».