You are here

ΚΕΒΕ: Επανέρχεται η ηρεμία

09/07/2018 15:45

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την έγκριση από τη Βουλή των νομοσχεδίων που αφορούν τις κρατικές εγγυήσεις, προς την Ελληνική Τράπεζα, καθώς και τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα για αντιμετώπιση των ΜΕΔ.

«Η θετική ψήφος της Βουλής επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια τόσο στους καταθέτες του Συνεργατισμού, όσο και ευρύτερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Με τις αποφάσεις της Βουλής θα μπορέσει να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά του "καλού" Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα και να τεθούν οι βάσεις για ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.

Όλα τα πιο πάνω συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, και στη θετική προσέγγιση των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης για την κυπριακή οικονομία.

Το ΚΕΒΕ συγχαίρει τα κόμματα και τους βουλευτές που στήριξαν τα νομοσχέδια και τονίζει ότι μια νέα πιο αισιόδοξη πορεία αρχίζει για το τραπεζικό σύστημα και γενικότερα την οικονομία. Εκτιμά δε ότι μέσω του νέου νομοθετικού πλαισίου θα καταστεί εφικτό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο σοβαρό πρόβλημα των ΜΕΔ που ταλαιπωρεί τη χώρα για αρκετά χρόνια.

Τέλος, το ΚΕΒΕ επισημαίνει ότι απ΄ εδώ και εμπρός πρέπει να ακολουθούνται σοβαρές και υπεύθυνες προσεγγίσεις σε όλα τα ζητήματα βοηθώντας την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και τα δημόσια οικονομικά να παραμένουν σε υγιή πορεία.