You are here

Ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία ιδρύει το κράτος

24/05/2022 11:50

Τη δημιουργία εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, η οποία θα είναι ελεγχόμενη από το κράτος και θα εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τον εκμοντερνισμό, ψηφιοπoίηση και μετασχηματισμό της γενικής κυβέρνησης, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τέθηκε χθες η αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €8 χιλ. για την αγορά νομικών υπηρεσιών για τη σύσταση εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, η οποία θα εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τη δημόσια υπηρεσία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η Επιτροπή, η εταιρεία θα συσταθεί στα πρότυπα της Γερμανικής εταιρείας που παρέχει ανάλογες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, στη γερμανική και κυπριακή κυβέρνηση.

Λειτουργός του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει εργασίες ψηφιοποίησης για ενίσχυση εργασιών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, του Τμήματος Φορολογίας και του υφυπουργείου Καινοτομίας.

Ανέφερε ότι ο ανάδοχος μεταξύ άλλων θα κληθεί να ολοκληρώσει σε διάστημα τριών μηνών τις ενέργειες για τη σύσταση και εγγραφή της εταιρείας µέσω της σύνταξης ιδρυτικού εγγράφου και καταστατικού της εταιρείας, να προβεί σε εισήγηση μετοχικής δομής για τη νέα εταιρεία και να συντάξει πρότυπη συμφωνία μετόχων και πρότυπο συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών.

E.X.