You are here

Προς αύξηση διάρκειας ισχύος αδειών για κέντρα αναψυχής

21/07/2020 14:51

Στην μείωση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της οικονομίας και του επιχειρείν στοχεύει η επιτροπή εμπορίου, με την προώθηση πρότασης νόμου για την επέκταση της διάρκειας ισχύος των αδειών λειτουργίας κέντρων αναψυχής από ένα έτος σε τρία.

Στην πρώτη συζήτηση της πρότασης που κατατέθηκε εκ μέρους του ΔΗΣΥ, υπήρξε θετική αντίδραση από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ με θετικό βλέμμα φαίνεται να αντικρίζουν την πρόταση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου Ανδρέας Κυπριανού εξήγησε ότι από την ψήφιση της πρότασης, όποιος βγάζει άδεια λειτουργίας, αυτή θα ισχύει για τρία χρόνια με ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης της άδειας μέχρι και στα πέντε χρόνια.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, η πρόταση νόμου φαίνεται να είναι ομόφωνη καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εκφραστεί απόλυτα θετικά συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργείου τουρισμού, του υπουργείου εσωτερικών, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των τοπικών αρχών.
 
«Είναι μια πρόταση που θα μειώσει την ταλαιπωρία των πολιτών, θα μειώσει την γραφειοκρατία, θα στηρίξει την ανάπτυξη και το επιχειρείν. Θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις νόμου που σκοπό και στόχο έχουν τη μείωση της γραφειοκρατίας, βοηθούν στο επιχειρείν και στη διατήρηση σωστών επιχειρήσεων αφού τίποτα δεν αλλάζει σε ένα χρόνο ούτως ώστε να χρειάζεται ένας επιχειρηματίας να ξανατρέχει σε όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει τις συγκεκριμένες άδειες για να μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας», είπε.
 
Πρόσθεσε πως σκοπός είναι στο μέλλον να κατατεθούν και άλλες προτάσεις νόμου που θα αυξάνουν το χρονικό διάστημα έκδοσης συγκεκριμένων αδειών, παραπέμποντας στο παράδειγμα των πολεοδομικών αδειών που αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ολομέλειας την μεθεπόμενη Παρασκευή.
 
«Είναι παράλογο κάθε χρόνο να φέρνουμε τους πολίτες για να εξασφαλίζουν τις ίδιες άδειες, τα ίδια πιστοποιητικά, να τους ταλαιπωρούμε και στο τέλος να διατρέχουν και τον κίνδυνο επειδή δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τις επιμέρους άδειες κάθε χρόνο, να καταγγέλλονται από τις αστυνομικές αρχές και να είναι υπόλογοι σε αδικήματα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
 
Σε ότι αφορά τα τέλη που θα καταβάλλονται, με βάση την πρόταση, εξήγησε ότι παραμένουν τα ίδια, και πως θα πληρώνει ο αιτητής το συνολικό τέλος για τα τρία έτη, από την πρώτη μέρα.

Μ.Χ.