You are here

Πυρά για «κομματική ραδιοτηλεόραση»

22/03/2011 13:42
Σε ανισότητες και διακρίσεις υπέρ κάποιων εργαζομένων σε βάρος κάποιων άλλων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος επαναφέροντας το θέμα του προϋπολογισμού του ΡΙΚ και της μισθοδοσίας ορισμένων υπαλλήλων του.

Σε δηλώσεις στη βουλή ο κ. Νεοφύτου, είπε πως αποτελεί πρόκληση για τον Κύπριο πολίτη, ο οποίος βιώνει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την ώρα που 30.000 συμπατριώτες μας ζουν και βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο, να παρουσιάζεται στη βουλή ο εκπρόσωπος του ΡΙΚ και να επιδιώκει και συγχαρητήρια από τους πολίτες και τα πολιτικά κόμματα, επειδή το 2011 θα πάρουμε από τους μη έχοντες, Κύπριους φορολογούμενους 47 εκατομμύρια για να συντηρήσουμε το ΡΙΚ.

Ο κ. Νεοφύτου, είπε πως θα συμφωνούσε με τη θέση ότι το ΡΙΚ είναι κρατική ραδιοτηλεόραση και πρέπει να ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν «συμπεριφερόταν σαν κρατική και όχι σαν κομματική ραδιοτηλεόραση και εάν συμπεριφερόταν ως ένα ίδρυμα που θα προήγαγε την αντικειμενικότητα, το πολιτισμό, τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου και όχι να ανταγωνίζεται σε εκπομπές περιεχομένου άσχετου με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αγοράζοντας ξένες κονσέρβες, αλλά και χρυσοπληρώνοντας δικαιώματα από τα υστερήματα του Κύπριου φορολογούμενου για το ποδόσφαιρο και τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα».

«Όταν ο εκ της αριστεράς προερχόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν δείχνει την ευαισθησία σε όλα αυτά που έχω αναφέρει, που ζει και βιώνει ο Κύπριος πολίτης, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα», συνέχισε.

Παράλληλα, παρατηρώντας ότι «άλλοι πληρώνουν, άλλοι δαπανούν», είπε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΡΙΚ βιώνει την κοινωνική αδικία και το χάσμα με τους λίγους βολεμένους τους πολλούς αδικημένους.

«Προχτές είχαμε τη χρεοκοπημένη Eurocypria, χτες τις Κυπριακές Αερογραμμές, αύριο Κύπριοι φορολογούμενοι καλείστε να πληρώσετε επιπρόσθετους φόρους για να καλυφθούν οι ζημιές στο κρατικό σφαγείο, επειδή η αριστερή κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί σφαγείο και να έχει απλήρωτους τους εργαζομένους για τον 13ο μισθό», ανέφερε.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ επανερχόμενος στο θέμα των υποψηφίων βουλευτών που εργάζονται στο ΡΙΚ, και απαντώντας «στους ισχυρισμούς που πρόβαλαν το ΔΣ του ΡΙΚ και οι εμπλεκόμενοι υποψήφιοι», κάλεσε το ΔΣ του ΡΙΚ να δώσει στη δημοσιότητα τις κάρτες του συστήματος παρακολούθησης των ωρών εργασίας τους για τους τελευταίους έξι μήνες ώστε να διαφανεί εάν τηρούν πλήρες ωράριο τους και να διευκρινίσουν τα καθήκοντα που επιτελούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε εάν τα καθήκοντα τους σήμερα είναι να παίρνουν τηλέφωνα και καλούν προσκεκλημένους στις εκπομπές και υπέβαλε το ερώτημα εάν στην περίπτωση που εκλεγούν θα προσληφθούν άλλοι υπάλληλοι στη θέση τους.

Παράλληλα, αναφέροντας ότι επιβάλλεται να διαταχθεί η διενέργεια διαφανούς εξωτερικού ελέγχου, από τη Διοίκηση του ΡΙΚ για να διαπιστωθεί ή εάν οι δύο υπάλληλοι διεκπεραίωναν τα καθήκοντα τους, ή διορίστηκαν σε ανύπαρκτες θέσεις, είπε πως είναι κρίμα για το προσωπικό του ΡΙΚ που εκτελεί με συνέπεια τα καθήκοντα του αλλά επειδή δεν έχει τις ίδιες κομματικές πλάτες δεν απολαμβάνει της ίδιας ευνοϊκής μεταχείρισης και ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει τους παχυλούς μισθούς και τη δίκαιη κοινωνία.