You are here

Σκάλωσαν τα νομοσχέδια των φορτηγατζήδων στο Υπουργικό (2)

15/12/2004 16:36
Η κυβέρνηση εμμένει στην αναστολή μέτρων

Σκάλωσαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τα δύο νομοσχέδια που αφορούν τα αιτήματα των οδηγών φορτηγών τύπου «Α» και αυτό γιατί οι τρεις Σύνδεσμοι Οδηγών Βαρέων Οχημάτων αρνήθηκαν να αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Χάρης Θράσου είπε ότι ενημέρωσε τα μέλη του σώματος γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και πήρε εξουσιοδότηση από το υπουργικό να συνεχίσει τους χειρισμούς του ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχει ενώπιόν του.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών δεν ξεκαθάρισε κατά πόσο τα δύο επίμαχα νομοσχέδια, σε σχέση με τα αιτήματα των οδηγών φορτηγών, συζητήθηκαν στο Υπουργικό, άφησε όμως να νοηθεί ότι αυτά έμειναν εκτός ατζέντας και επομένως δεν παραπέμπονται στη Βουλή για ψήφιση. Σημείωσε πάντως ότι η δυστοκία που σημειώνεται με τη μη επίλυση της εργατικής αυτής κρίσης είναι γιατί οι οδηγοί βαρέων οχημάτων δεν ανέστειλαν τα απεργιακά τους μέτρα. Διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι η κυβέρνηση ούτε δέχεται άλλα ούτε δίνει τελεσίγραφα και απηύθυνε νέα δραματική έκκληση να τερματιστεί η απεργιακή κινητοποίηση και να επιλυθεί η διαφορά. «Ότι μας έχουν ζητήσει οι οδηγοί τα έχουμε καταγράψει στα δύο νομοσχέδια», υποστήριξε ο κ. Θράσου.

Η ΠΟΒΕΚ διαχωρίζει τη θέση της

Η ηγεσία της ΠΟΒΕΚ με ανακοίνωσή της διαχώρισε τη θέση της και από τους τρεις Συνδέσμους Οδηγών Βαρέων Οχημάτων για την απόφασή τους να μην ανατείλουν τα απεργιακά μέτρα. Κάλεσε δε τα μέλη της να τερματίσουν την απεργία και να επανέλθουν στις εργασίες τους. Στο μεταξύ οι επιπτώσεις που συσσωρεύονται στην οικονομία του τόπου, εξαιτίας της τριμερής απεργίας στον ευαίσθητο τομέα των μεταφορών, έχουν προκαλέσει συναγερμό στον εμποροβιομηχανικό κόσμο καθώς προϊόντα εκατομμυρίων λιρών είναι εγκλωβισμένα στα λιμάνια. Τα συσκευαστήρια έχουν παραλύσει, οι κατασκευές έχουν νεκρώσει.

Το απόγευμα οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ θα έχουν κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για να ανασκοπήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να ανταλλαγούν απόψεις για επίλυση της διαφοράς.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει και ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Τίμης Ευθυμίου, ο οποίος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η απεργία των φορτηγατζήδων πλήττει και το γεωργικό τομέα.

Του Λεύκου Χρίσου