You are here

Θέλουν δικαιότερη καταβολή τέλους εταιρειών

17/06/2022 07:01

Πρόταση νόμου την οποία κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, αποσκοπεί στη δικαιότερη καταβολή του ετήσιου τέλους που καταβάλλουν οι εταιρείες προς τον Έφορο Εταιρειών.

Σκοπός της πρότασης είναι η τροποποίηση του περί Εταιρειών Νόμου ώστε να απαλειφθεί η υποχρέωση καταβολής του ετήσιου τέλους ύψους €350 από όλες τις εταιρείες και να αντικατασταθεί με δικαιότερη ρύθμιση με βάση το μέγεθος των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποσκοπείται η διάκριση των εγγεγραμμένων εταιρειών σε δύο κατηγορίες: Οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία του μικρού μεγέθους να καταβάλλουν ετήσιο τέλος ύψους €100 ενώ αυτές που εμπίπτουν στην κατηγορία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους να καταβάλλουν ετήσιο τέλος €350.

Περαιτέρω σκοπείται όπως όλες οι εταιρείες απαλλαγούν από την καταβολή του ετήσιου τέλους για τα έτη 2020 και 2021 λόγω των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων στην οικονομία από την πανδημία του Covid – 19 και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η.Ε.