You are here

Βολές κατά υπεραγορών στη Βουλή

07/12/2004 14:59
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα περιπτέρων – υπεραγορών. Παρότι το θέμα δεν ήταν στην ατζέντα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, εντούτοις οι βουλευτές, ένεκα και της παρουσίας εμπλεκόμενων, «άδραξαν» την ευκαιρία και σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις. Αιχμές κατά των υπεραγορών άφησε ο πρόεδρος της επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου επέρριψε (ξανά) ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, καθυστερεί την κατάθεση νομοσχεδίου για τα πλαίσια λειτουργίας των υπεραγορών, των περιπτέρων και των φούρνων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών, ο εκπρόσωπος της Πολεοδομίας, σημείωσε ότι κανείς δεν δικαιούται να αλλάξει τη χρήση του εμπορικού ακινήτου για την οποία δόθηκε εξαρχής η άδεια. Δηλαδή, δεν μπορεί μια υπεραγορά να μετονομαστεί σε περίπτερο και το αντίστροφο.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ ανέφερε ότι οι υπεραγορές – περίπτερα παραβίασαν το περί Βοηθών Καταστημάτων Νόμο και πωλούν είδη που δεν δικαιούνται. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, ανέφερε ότι από τον Ιούλιο περιμένουν την κατάθεση νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εργασίας. Τέλη Ιουλίου, ανέφερε, είχαμε συμφωνήσει όλα οι εμπλεκόμενοι και απέμενε μόνο η κατάθεση του νομοσχεδίου. Έχει έξι χρόνια που διαμαρτυρόμαστε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό των περιπτέρων, είπε και συμπλήρωσε ότι η μετονομασία των υπεραγορών και η επέκταση του ωραρίου τους ήταν το «τελευταίο μέσο διαμαρτυρίας σε ένα χρόνιο πρόβλημα».

Γ.Α.