You are here

Πιάνουν δουλειά τα φορτηγά (3)

16/12/2004 11:07

· Ανακούφιση στην οικονομία


Επιτεύχθη πριν από λίγο συμφωνία για την άρση των δυναμικών κινητοποιήσεων των Οδηγών Φορτηγών Τύπου «Α». Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα πολύωρων διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί μεταξύ των ηγεσιών των Συνδέσμων Οδηγών Φορτηγών, της ηγεσίας της ΠΟΒΕΚ, του προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, του Γενικού Διευθυντή της Βουλής και του προέδρου της Επιτροπής Συγκοινωνιών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Βαρέων Οχημάτων Λουκάς Δημητρίου, με δηλώσεις του κάλεσε όλα τα μέλη των συνδέσμων να αναστείλουν την απεργία και να επανέλθουν στις 12 το μεσημέρι στις εργασίες τους. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και ειδικότερα τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Χάρη Θράσου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για επίλυση της διαφοράς και κατάθεσης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή των δύο επίμαχων νομοσχεδίων που δίνουν λύσεις στα αιτήματα των φορτηγατζήδων.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και στην υστάτη επιδείχθηκε πνεύμα καλής θέλησης από όλες τις πλευρές για διευθέτηση της διαφοράς και δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει και τα δύο νομοσχέδια.

Του Λεύκου Χρίστου