You are here

Ανοίγουν οι θέσεις ακαδημαϊκών στο ΤΕΠΑΚ

18/01/2022 07:29

Με συνοπτικές διαδικασίες, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, έδωσε χθες την έγκριση της για την αποπαγοποίηση 19 θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού στο ΤΕΠΑΚ, μετά από σχετικό αίτημα από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Παναγιώτη Ζαφείρη.

Πρόκειται για οκτώ νέες εγκεκριμένες θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), μία κενή/άγονη θέση ΔΕΠ, οκτώ θέσεις ανέλιξης εκλελεγμένων μελών ΔΕΠ και δύο θέσεις προαγωγής ενταγμένων μελών ΔΕΠ.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή άνοιξε το δρόμο για την πλήρωση εννιά άγονων/ κενών θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, στη βαθμίδα Λέκτορα / Επίκουρου Καθηγητή.

Πρόκειται για μια κενή θέση στο Τμήμα Καλών Τεχνών, δύο κενές θέσεις στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, δύο κενές θέσεις στο νέο Τμήμα Ναυτιλιακών στη νέα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, δύο κενές θέσεις στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, στο γνωστικό αντικείμενο «Εργοθεραπεία», μία κενή / άγονη θέση στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, και μίας θέσης ΔΕΠ στη βαθμίδα Λέκτορα/Επίκουρου Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Υπεράκτιες Κατασκευές» ή «Παράκτια Μηχανική/Ακτομηχανική» (Offshore Engineering or Costal Engineering).

Ανέλιξη εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και προαγωγές

Η Επιτροπή παράλληλα άναψε πράσινο και για την αποπαγοποίηση των διαδικασιών ανέλιξης εκλεγμένων μελών ΔΕΠ για τέσσερις θέσεις Καθηγητή, τρεις θέσεις Αναπληρωτή Καθηγητή και μία θέση Επίκουρου Καθηγητή.

Σημειώνεται ότι βάσει των Κανονισμών για εκλογή, αξιολόγηση και ανέλιξη ακαδημαϊκού προσωπικού, η αξιολόγηση των Λεκτόρων και Επίκουρων Καθηγητών (για ανέλιξη στη βαθμίδα Επίκουρου Καθηγητή και Αναπληρωτή Καθηγητή αντίστοιχα) είναι υποχρεωτική (με τη συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης για τους Λέκτορες και τεσσάρων ετών για τους Επίκουρους Καθηγητές).

Το αίτημα για αποπαγοποίηση τεσσάρων διαδικασιών ανέλιξης στη βαθμίδα Καθηγητή αφορά σε Αναπληρωτές Καθηγητές οι οποίοι συμπληρώνουν 4 έτη υπηρεσίας εντός του 2022.

Η Επιτροπή ενέκρινε και την αποπαγοποίηση διαδικασιών προαγωγής ενταγμένων μελών ΔΕΠ για δύο κενές θέσεις Πρώτου Εκπαιδευτή (ΑΤΙ). Μία θέση θα κενωθεί εντός του 2022 με την αφυπηρέτηση του προκατόχου της και η δεύτερη θέση έχει κενωθεί μετά την ανέλιξη προκατόχου της.

Σημειώνεται ότι οι ακαδημαϊκοί που βρίσκονται στην αμέσως επόμενη βαθμίδα του Ανώτερου Εκπαιδευτή (ΑΤΙ), έχουν προαχθεί το 2021.

Ε.Χ.