You are here

Στη βουλή οι απολύσεις προσωπικού Αγγλικής Σχολής

19/08/2022 15:40

Στις πρόσφατες απολύσεις προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, θα επικεντρωθεί η έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία έχει οριστεί για την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022.

Η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχει ως ακολούθως: Το νομικό καθεστώς της Αγγλικής Σχολής και οι υποχρεώσεις της όπως απορρέουν από αυτό (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Αλέκου Τρυφωνίδη, Χρίστου Χριστοφίδη, Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια, Παύλου Μυλωνά, Χρύσανθου Σαββίδη και Χαράλαμπου Θεοπέμπτου) και Οι καταγγελίες της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) για ενδεχόμενες αυθαίρετες απολύσεις προσωπικού της σχολής (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Γιώργου Λουκαΐδη, Χρίστου Χριστοφίδη, Αντρέα Καυκαλιά και Χρίστου Χριστόφια).

Σύμφωνα με την ατζέντα της Επιτροπής, στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για τα Β1 και Β2 θέματα, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Γενική Λογίστρια, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Γραφείου Προεδρίας, της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής, της οργάνωσης προσωπικού της Αγγλικής Σχολής και του Συνδέσμου Γονέων της Αγγλικής Σχολής.

Εξάλλου, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, σε χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πληροφορήθηκαν στις 16 Αυγούστου 2022 για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής να απολύσει τις τρεις γυναίκες συνδικαλίστριες -την Πρόεδρο, τη Γραμματέα και την Ταμία της Συντεχνίας- για περιστατικά που συνδέονται άμεσα με τη συνδικαλιστική τους δράση, αυτά που έλαβαν χώρα 10 μήνες πριν.

«Η Πρόεδρος -Μυρτώ Χασαποπούλου, η Γραμματέας -Μαιριέντα Στεφάνου και η Ταμίας -Μαρία Περικλέους, παρά τις άριστες αξιολογήσεις τους ως εκπαιδευτικοί, διώχθηκαν και απολύθηκαν γιατί ηγήθηκαν της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) με ήθος και αρχές», προσθέτει.