You are here

Προς εκατοντάδες νέες προαγωγές

25/06/2019 06:06

Την αποδέσμευση πέραν των 200 θέσεων προαγωγής ζητά το υπουργείο υγείας με επιστολή του προς την επιτροπή οικονομικών, η οποία αναμένεται να εξετάσει σωρεία αιτημάτων για αποδεσμεύσεις συνολικά 296 θέσεων, στην έκτακτη συνεδρίαση της την Πέμπτη.

Το μεγαλύτερο αίτημα αφορά 255 θέσεις προαγωγής στο υπουργείο υγείας.

Συγκεκριμένα , ζητείται αποδέσμευση 17 θέσεων προϊσταμένων νοσηλευτικού προσωπικού κλίμακας Α13 (ii) εκ των οποίων οι 14 είναι κενές και οι 3 θα προκύψουν από αφυπηρετήσεις λόγω ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια του 2019.

Επιπρόσθετα ζητείται αποδέσμευση 208 θέσεων νοσηλευτικού λειτουργού κλίμακας Α11(ii) εκ των οποίων οι 190 θέσεις είναι κενές και οι 17 είναι συνεπακόλουθες των θέσεων προϊσταμένων νοσηλευτικού λειτουργού ενώ, μία θέση θα προκύψει από αφυπηρέτηση εντός του 2019 λόγω ορίου ηλικίας.

Στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνονται 28 θέσεις νοσηλευτικού λειτουργού Α’ κλίμακας Α11 (ii) στον κλάδο ψυχικής υγείας και δύο θέσεις λειτουργού επισκεπτριών υγείας Α’ κλίμακας επίσης Α11 (ii) στον κλάδο επισκεπτριών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η έλλειψη υψηλόβαθμου προσωπικού που προκύπτει λόγω αφυπηρετήσεων έχει αρνητικό αντίκτυπο στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο των νοσηλευτηρίων.

Θέσεις προαγωγής και σε ΥΠΟΙΚ

Η επιτροπή οικονομικών θα εξετάσει επίσης, αίτημα του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού για αποδέσμευση 20 θέσεων προαγωγής.

Πρόκειται για μια θέση βοηθού γραφείου Α’ κλίμακας Α7 (ii), μια θέση ανώτερου διοικητικού λειτουργού κλίμακας Α1 3(ii) που είναι κενή από το Μάιο, μια συνακόλουθη θέση διοικητικού λειτουργού Α’ κλίμακας Α11 (ii) και 17 θέσεις γενικού γραμματειακού προσωπικού στις κλίμακες Α8 και Α9 (i), Α10 (i) και Α11 (i).

Δέκα θέσεις προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής ζητά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το αίτημα αφορά ειδικότερα, την αποπαγοποίηση τριών θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής για ανώτερο λειτουργό στην κλίμακα Α13 (ii), τριών θέσεων προαγωγής για λειτουργό πανεπιστημίου Α’ στην κλίμακα Α11 (ii) και μιας θέσης πρώτου διορισμού και προαγωγής, για προϊστάμενο υπηρεσίας επικοινωνίας, προώθησης και διεθνοποίησης στην κλίμακα Α14(ii).

Μικρότερα αιτήματα για αποδεσμεύσεις έχουν υποβάλει η δικαστική υπηρεσία, η οποία ζητά αποδέσμευση 6 θέσεων προαγωγής για πρωτοκολλητή (1), πρώτη στενογράφο δικαστηρίου(2) και ανώτερη στενογράφο δικαστηρίου (3), το γενικό λογιστήριο για 4 θέσεις προαγωγής λειτουργού γενικού λογιστηρίου Α κλίμακας Α11 (ii), το τυπογραφείο για τρεις θέσεις προαγωγής για επιθεωρητή κλίμακας Α10 (i) και το υπουργείο μεταφορών για μια θέση προαγωγής ανώτερου τεχνικού κλίμακας Α9 (i).

Της Μαρίας Χαμπή