You are here

Αναβολή στις προσλήψεις δημοσίου

09/06/2022 19:03

Αναβολή πήρε η ψήφιση της πρότασης νόμου για άρση της απαγόρευσης πλήρωσης θέσεων πρώτου διορισμού και πρώτου διορισμού και προαγωγής στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία είναι σε ισχύ από το 2013 στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης της οικονομίας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάννα Ερωτοκρίτου μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας είπε ότι συμφωνήθηκε η αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλειας για 15 ημέρες, χωρίς να αιτιολογήσει περαιτέρω.

Δήλωσε όμως ότι η πρόταση νόμου θα τεθεί σε 15 μέρες ενώπιον της Ολομέλειας του σώματος. Υπενθυμίζεται ότι την σχετική πρόταση νόμου για τροποποίηση του περί της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα Νόμου, ώστε να αρθεί η απαγόρευση για θέσεις προαγωγής, κατέθεσαν από κοινού βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τροπολογία επί της πρότασης νόμου, κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας, η οποία προβλέπει πλήρη κατάργηση του νόμου της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο Τομέα.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε πρόσφατα σε συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την άρση της απαγόρευσης πλήρωσης θέσεων στο δημόσιο, με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου σύντομα στη Βουλή για ψήφιση.

E.X.