You are here

Ανοίγει τις πόρτες σε φοιτητές η Βουλή

27/04/2022 10:47

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε περίπου 15 προπτυχιακούς φοιτητές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, θα προσφέρει για πρώτη φορά η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις στην StockWatch ο διευθυντής του Γραφείου της προέδρου της Βουλής Γιάννης Αφροδίσης, ανάφερε ότι η εισαγωγή του προγράμματος αποτελεί έμπρακτη ένδειξη της βούλησης για ενίσχυση των φοιτητριών και φοιτητών και της εμπιστοσύνης του νομοθετικού σώματος προς τη νέα γενιά της πατρίδας.

Πρόσθεσε ότι μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες και να αναπτύξουν χρήσιμες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, στο πλαίσιο ενός δυναμικού και πολυσύνθετου εργασιακού περιβάλλοντος.

Όπως εξήγησε η καθημερινή παρουσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η συνεργασία με στελέχη των Υπηρεσιών της Βουλής και η επαφή με βουλεύτριες και βουλευτές θα προσφέρουν στις νέες και νέους παραστάσεις και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα που διασυνδέονται με τα πεδία των σπουδών τους.

«Οι φοιτήτριες και φοιτητές, αναλόγως των σπουδών και ενδιαφερόντων τους, θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας με αντικείμενα όπως την νομοτεχνική και διοικητική υποστήριξη κοινοβουλευτικών επιτροπών, την κοινοβουλευτική διπλωματία, τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, τη ψηφιακή επικοινωνία και τα συστήματα πληροφορικής, τις εκδόσεις, τις εξιδεικευμένες μελέτες και τη διοργάνωση συνεδρίων», επεσήμανε.

Επιπρόσθετα, είπε ότι μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες έρχονται σε άμεση επαφή με τον πυρήνα των εργασιών της Βουλής, το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και γενικότερα τη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας μέσα από την παρακολούθηση συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών και της Ολομέλειας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη περίοδος εφαρμογής του προγράμματος αφορά στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου 2022 και οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να συμπληρώνουν και αποστέλλουν τις αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 12 Μάϊου.

Η σχετική ανακοίνωση, τα έντυπα αιτήσεων και στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινοβούλιο θα καλύψει τα έξοδα διακίνησης και σίτισης των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Ο κ. Αφροδίσης ανάφερε περαιτέρω ότι για το σχεδιασμό και εφαρμογή του προγράμματος πρακτικής άσκησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων αντλήθηκαν καλές πρακτικές από ανάλογα προγράμματα ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, ενώ σημείωσε πως σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η προετοιμασία προγράμματος που θα απευθύνεται σε νέες και νέους απόφοιτους.