You are here

Ανοίγουν 208 θέσεις στο δημόσιο

21/11/2022 06:47

Παρά την απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο από την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, εντούτοις δεκάδες αιτήματα από υπουργεία, τμήματα, υπηρεσίες, ημικρατικούς οργανισμούς και δήμους, καλείται να εξετάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, τίθεται σήμερα αίτημα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης 208 κενών θέσεων πρώτου διορισμού, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρόκειται για 102 θέσεις στο δημόσιο τομέα και 106 θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (101 θέσεις σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και 5 θέσεις σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Οι 102 θέσεις πρώτου διορισμού στο δημόσιο τομέα, αφορούν σε 27 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, 25 θέσεις στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, 16 θέσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, 7 θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (Τμήμα Φυλακών), 5 θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και μία θέση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Επίσης δέκα θέσεις αφορούν το Υπουργείο Υγείας (Γενικό Χημείο του Κράτους), μια θέση στη Δικαστική Υπηρεσία, 4 θέσεις στη Νομική Υπηρεσία, 4 θέσεις στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και 2 θέσεις στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Θέσεις σε ΑΗΚ, ΑΤΗΚ και δήμους

Οι 106 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορούν σε 73 θέσεις στην ΑΗΚ, μια στην ΑΤΗΚ, δύο θέσεις στην Αρχή Λιμένων, 10 θέσεις στην Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας, 1 θέση στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και 7 θέσεις στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων Στέγης.

Ακόμα, 2 θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, 1 θέση στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, 1 θέση στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, 2 θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Παραλιμνίου, 1 θέση στο Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, 1 θέση στο Δήμο Λατσιών και 4 θέσεις στο Δήμο Πάφου.

Εξάλλου, η Επιτροπή Οικονομικών καλείται να δώσει σήμερα τη γραπτή συγκατάθεση της για τέσσερις θέσεις προαγωγής σε τμήματα και υπηρεσίες υπουργείων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία θέση Ανώτερου Μηχανολόγου Μηχανικού (Κλ. Α13(ίί) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Μεταφορών, μία θέση Ανώτερου Τεχνικού (Κλ. Α9), Θέση Προαγωγής, στην Υπηρεσία Μεταλλείων του Υπουργείου Γεωργίας και μια θέση Λειτουργού Εσωτερικού Ελέγχου Α', Κλίμακα A11(iil), στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και μια θέση πρώτου λειτουργού Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Της Ελένης Χαραλάμπους