You are here

Άνοιξε ο δρόμος για δεκάδες προαγωγές

30/10/2021 06:01

Το πράσινο φως στην αποπαγοποίηση 45 θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκ των οποίων οι πλείστες αφορούν προαγωγές, έδωσε τη Δευτέρα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Οι περισσότερες προαγωγές, αφορούν στην ανέλιξη ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ την έγκριση της Επιτροπής, έλαβε και το αίτημα για αποπαγοποίηση θέσης πρώτου διορισμού και προαγωγής διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, ζήτησε την αποπαγοποίηση 25 θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού. Πρόκειται για θέσεις ανέλιξης και ανανέωσης συμβάσεων ακαδημαϊκού προσωπικού και πιο συγκεκριμένα ανέλιξη 19 λεκτόρων στην βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή και έξι επίκουρων καθηγητών στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή.

Η επιτροπή ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας, για την αποπαγοποίηση μιας θέσης πρώτου διορισμού και προαγωγής διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, κλίμακας Α15 και Α16 και μίας θέσης προαγωγής Ανώτερου Βοηθού Οδοντιατρείου, κλίμακας Α8 και Α9(i).

Εγκρίθηκε επίσης, η αποπαγοποίηση τριών θέσεων προαγωγής τεχνικών που ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, για μία θέση Ανώτερου Τεχνικού Επιθεωρητή, κλίμακας Α11(ii), μια θέση Ανώτερου Τεχνικού, κλίμακας Α9(i) και μία θέση Τεχνικού Επιθεωρητή, κλίμακας Α10(i).

Η Επιτροπή ενέκρινε αίτημα του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και ψηφιακής Πολιτικής για αποπαγοποίηση μιας κενής μόνιμης θέσης Ανώτερου Λειτουργού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομίων, θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής. Η θέση κλίμακας Α13(ii), έχει κενωθεί λόγω προαγωγής του προκατόχου.

Το πράσινο φως δόθηκε και στο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών για αποπαγοποίηση μιας θέσης μόνιμου λειτουργού Αρχείου και επικοινωνιών, κλίμακας Α8 και Α9(i). 

Η Επιτροπή αποπαγοποίησε ακόμα, πέντε θέσεις προαγωγής στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα, τέσσερις θέσεις επιθεωρητή αερολιμένα, κλίμακας Α 8-9+1 και μια θέση επιθεωρητή αερολιμένα Α, κλίμακας Α10+1. 

Σε ότι αφορά το Τμήμα  Αναπτύξεως Υδάτων αποπαγοποιήθηκε μια θέση  Ανώτερου Τεχνικού Επιθεωρητή  κλίμακας Α11+ii και τέσσερις θέσεις Τεχνικού Επιθεωρητή  κλίμακας Α10+i, ενώ άνοιξε ο δρόμος και για την πλήρωση μίας θέσης προαγωγής του κυβερνήτη ρυμουλκού Α, κλίμακας Α9(Ι), στην Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Με την έγκριση της Επιτροπής, αποπαγοποιήθηκε μια θέση τεχνικού μηχανικού Α τάξης, κλίμακας Α9 στο δήμο Λακατάμιας.

Έγκριση κονδυλίων για αγωγές και επικοινωνία

Η επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε παράλληλα, την αποδέσμευση κονδυλίων, για την κάλυψη εξόδων αγωγών και θεμάτων επικοινωνίας.

Σε αυτά συγκαταλέγεται κονδύλι €21.900 για την αγορά υπηρεσιών από εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα για να ετοιμάσει οικονομοτεχνική μελέτη, προς υποβοήθηση της Νομικής Υπηρεσίας, στην προετοιμασία της Δημοκρατίας σε αγωγή που υποβλήθηκε από την εταιρεία Cypra Ltd, εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα, του Συμβουλίου Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και του επίσημου παραλήπτη ως εκκαθαριστή του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου.

Το εγκεκριμένο κονδύλι για 2021 ανέρχεται στις €362,160 χιλ. και ότι έχει αποδεσμευθεί ως τώρα ποσό ύψους €564.172 χιλ.

Εγκρίθηκε επίσης, κονδύλι €31 χιλ. του υφυπουργείου Ναυτιλίας για την αγορά υπηρεσιών Media Relations Agent, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας του και προώθησης του κυπριακού Νηολογίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν δαπάνες €5.950 για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για παρατηρήσεις πεδίου και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε σχέση με την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου σε ορεινές κοινότητες της Λάρνακας και Λεμεσού και δαπάνες €10 χιλιάδων για αυξημένα έξοδα μετάφρασης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Της Ελένης Χαραλάμπους