You are here

Αποδεκτή η πρόταση νόμου για τη σύνταξη χηρείας

26/01/2021 16:01

Αποδεκτή έγινε σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, από τα αρμόδια Υπουργεία και τη Βουλή η πρόταση Νόμου που κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Λεμεσού Πανίκο Λεωνίδου, ώστε να δικαιούται σύνταξη χηρείας κάποιος ή κάποια, που η σύζυγος ή ο σύζυγος του απεβίωσε και είχε συνάψει πριν από τον θάνατό του ξανά δεύτερο γάμο με τον ίδιο σύζυγο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής ανέφερε ότιεπειδή υπήρχε πρόνοια πως θα πρέπει κάποιος να έχει πέντε χρόνια έγγαμου βίου για να δικαιούται να πάρει σύνταξη χηρείας, τώρα διευθετήθηκε όπως προστίθεται η περίοδος του πρώτου γάμου και του δεύτερου γάμου, ώστε να ξεπερνά τα πέντε χρόνια.

Ήδη συνέχισε ο κ. Φακοντής, στη Νομοθεσία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυτή η ρύθμιση υπάρχει και ερμηνεύεται με αυτόν τον τρόπο και παραχωρείται σύνταξη.  Όσον αφορά τη Νομοθεσία των δημοσίων υπάλληλων ο κ. Φακοντής είπε πως θα  γίνει τροποποίηση, ώστε να καλύπτονται και αυτές οι περιπτώσεις.