You are here

Δράσεις για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

29/06/2022 06:56

Σειρά δράσεων προωθεί το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), για την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, μέσω της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) προωθεί την προκήρυξη Διαγωνισμού για εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την υποστήριξη της εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός των ετών 2022 και 2023. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν ξεχωριστές εκπαιδευτικές δράσεις για τους αξιολογητές και τους αξιολογούμενους, με σκοπό την απαραίτητη ενημέρωση/εκπαίδευσή τους αναφορικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης (κριτήρια, παραμέτρους, διαδικασία κτλ), καθώς και για τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης της απόδοσης των υπαλλήλων για την αντικειμενική και τεκμηριωμένη αξιολόγησή τους, αποφεύγοντας πρακτικές ισοπεδωτικής αξιολόγησης. 

Στο πλαίσιο του ίδιου Διαγωνισμού θα προωθηθεί ο καταρτισμός εγχειριδίου με κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή εφαρμογή των νέων Κανονισμών. 

«Απώτερος σκοπός των δράσεων που προωθούνται αποτελεί η αλλαγή πρακτικής και κουλτούρας στο θέμα της αξιολόγησης της απόδοσης των υπαλλήλων και γενικότερα της διαχείρισης της απόδοσης στη δημόσια υπηρεσία», τονίζει ο υπουργός.

Το ΤΔΔΠ έχει προβλέψει για τις απαραίτητες πιστώσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες του πιο πάνω Διαγωνισμού με σχετική πρόνοια στον Προϋπολογισμό του 2022.

Προκειμένου δε να καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν τη Διατμηματική Προαγωγή, ο αρμόδιος κλάδος του ΤΔΔΠ προβαίνει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για να προωθηθεί ο καταρτισμός νέων Σχεδίων Υπηρεσίας, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διεργασίες που απαιτούνται για την έγκρισή τους, πριν τεθούν σε ισχύ οι νέες αυτές ρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή των νέων διαδικασιών πλήρωσης των ανελικτικών θέσεων της δημόσιας υπηρεσίας, που θα ισχύσουν από την 1/01/2024, προβαίνει σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη στις απαραίτητες ενέργειες για κατάλληλη προετοιμασία και κυρίως για την οργάνωση της αξιολόγησης των υποψηφίων για πλήρωση των θέσεων Διατμηματικής Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής σε Εξεταστικά Κέντρα.

Στις 13 Ιανουαρίου, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία τους νόμους που αφορούν την αξιολόγηση και προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων, περιλαμβανομένης και της διατμηματικής προαγωγής, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.
Τα σχετικά νομοσχέδια είχαν κατατεθεί αρχικά στη Βουλή το Σεπτέμβριο του 2015 βάσει των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο συναντίληψης που υπογράφτηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τρόικας για τα οριζόντια θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκαν και επανακατατέθηκαν.

Οι νέοι κανονισμοί που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή θα τεθούν σε εφαρμογή στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το 2023, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων για το έτος 2022 θα γίνει με τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμούς του 1990 έως 2011, οι οποίοι θα καταργηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης για το έτος 2022.

Της Γεωργίας Χαννή