You are here

«Εκ του πονηρού» η μη προώθηση ν/σ για τηλεργασία

29/11/2022 07:02

Έντονες αντιδράσεις διατυπώνουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ για τη μη προώθηση μέχρι σήμερα του νομοσχεδίου για τη θέσπιση της τηλεργασίας.

Με δηλώσεις τους στη StockWatch, επικρίνουν το ΥΠΕΡΓ για υπαναχώρηση, ως αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται, πιέσεων που ασκήθηκαν από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

«Είναι προφανές για μένα ότι η μη συμπερίληψη της τηλεργασίας στην ατζέντα του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος (ΕΣΣ), είναι γιατί άσκησαν πιέσεις οι εργοδοτικές οργανώσεις», υποστηρίζει η Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ΓΓ της ΠΕΟ.

Ο Ανδρέας Μάτσας, ΓΓ της ΣΕΚ, σημειώνει ότι ο κοινωνικός διάλογος στο πλαίσιο του ΕΣΣ για τη θέσπιση της τηλεργασίας έχει κλείσει και λογικά θα έπρεπε το σχετικό νομοσχέδιο, όπως επεσήμανε, να παραπεμφθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

«Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού», παρατήρησε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

Η ΟΕΒ δια της Λένας Παναγιώτου, διευθύντριας εργασιακών σχέσεων της ομοσπονδίας, ανέφερε στη StockWatch ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι σε εξέλιξη διάλογος των κοινωνικών εταίρων των κρατών – μελών σε σχέση με την τηλεργασία.

Ο διάλογος αυτός, αναφέρει, είναι στη βάση των αρχών που είχαν αποφασιστεί πριν από το 2002, με στόχο να συμφωνηθεί το κείμενο το οποίο θα προωθηθεί στην Κομισιόν και να υιοθετηθεί ως οδηγία στην εθνική νομοθεσία της κάθε χώρας μέλους.

«Είναι λογικό να προστεθούν στο ν/σ οι προσαρμογές βάσει της οδηγίας που θα εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», παρατηρεί η κ. Παναγιώτου, η οποία συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο των κρατών μελών.

Τα επιχειρήματα του ΥΠΕΡΓ

Ο ΥΠΕΡΓ Κυριάκος Κούσιος, είχε ενημερώσει πολύ πρόσφατα τους κοινωνικούς εταίρους ότι θα ήταν εύστοχο να αναμένεται η κατάληξη του κοινωνικού διαλόγου που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Παράλληλα, όπως υπέδειξε ο ΥΠΕΡΓ, θα ήταν ορθό να ενημερωθεί και η ΠΑΣΥΔΥ και να υπάρξει μέσα από τη θεσμοθετημένη διαδικασία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού στην οποία συμμετέχει το ΥΠΟΙΚ, η ανάλογη ανταλλαγή απόψεων καθώς η θέσπιση και εφαρμογή της τηλεργασίας, όπως εξήγησε, θα αποτελεί μεγάλο κομμάτι της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

Να γίνει σεβαστή η διαδικασία του διαλόγου

Ο ΓΓ της ΣΕΚ από την πλευρά του εγείρει θέμα σεβασμού στη διαδικασία του κοινωνικού διάλογου.

«Έγινε», λέει, «κοινωνικός διάλογος ο οποίος ολοκληρώθηκε».

«Οι διαφωνίες των εμπλεκομένων μερών», προσθέτει, «κατατέθηκαν και υπήρξε κατάληξη».

« Το ν/σ στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία και πέρασε από νομοτεχνικό έλεγχο. Μπήκε και στην ατζέντα του ΕΣΣ και κατόπιν αφαιρέθηκε από τον κατάλογο που καταρτίστηκε με τις προτεραιότητες των εργασιακών θεμάτων που θα αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης πριν να εκπνεύσει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΥΠΕΡΓ υπαναχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων των εργοδοτικών οργανώσεων σε σχέση με το δικαίωμα της αποσύνδεσης», υποστηρίζει ο Α. Μάτσας.

Έντονες απόψεις και από την ΟΕΒ

Η ΟΕΒ διατηρεί έντονες απόψεις ως προς την εφαρμογή της τηλεργασίας, σημειώνει η κ. Παναγιώτου.

«Φαίνεται να προκύπτει διαφωνία στην πρόνοια σε σχέση με το δικαίωμα της αποσύνδεσης που δεν έχει να κάνει μόνο με την τηλεργασία καθώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνδυάζεται με την ψηφιοποίηση», προσθέτει.

Αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρός ενδοιασμός από πλευράς ΟΕΒ, σε σχέση με το σκέλος της ασφάλισης και υγείας για τον τηλεργαζόμενο, το οποίο, κατά την εργοδοτική πλευρά, είναι περίπλοκο.

Διερωτάται η ΟΕΒ, πως μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια ενός τηλεργαζόμενου σε ένα χώρο που είναι αδύνατο να έχει επί τόπου έλεγχο ο εργοδότης αφού, ο εν λόγω υπάλληλος θα απασχολείται στο σπίτι του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες διαφωνούν στο θέμα της αποσύνδεσης», επισημαίνει η ΓΓ της ΠΕΟ.

«Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ», προσθέτει η κ. Χαραλάμπους.

Εξηγεί ότι η ΕΕ δεν απαγορεύει να κάνει προσθήκες στην οποιαδήποτε εθνική πολιτική.

Σύμφωνα με τη ΓΓ της ΠΕΟ, «έγινε διαβούλευση στο επίπεδο του ΕΣΣ και υπήρξε κατάληξη, καθορίστηκε, επί Ζέτας Αιμιλιανίδου το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα προχωρούσε η θέσπιση της τηλεργασίας και είναι άξιο απορίας γιατί σταμάτησε αυτή η διαδικασία»

Να θεσπιστεί η τηλεργασία και να γίνουν προσθήκες

Ο ΓΓ της ΣΕΚ επίσης εκφράζει την άποψη ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί η τηλεργασία, όπως έχει γίνει στην Ελλάδα και κατόπιν να ενσωματωθεί και η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Δεν μας απαγορεύει η ΕΕ να κάνουμε επιπρόσθετες αναπροσαρμογές σε εθνική νομοθεσία εάν αυτές προσθέτουν αξία», προσθέτει ο Α. Μάτσας.

Ειδικότερα για την επίμαχη διαφορά σε σχέση με την αποσύνδεση, ο ΓΓ της ΣΕΚ υποστηρίζει ότι επί του θέματος όντως υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών.

«Ωστόσο η Ζέτα το είχε ξεκαθαρίσει τότε, πως δεν τίθεται θέμα να μην περιλαμβάνεται πρόνοια σε σχέση με την αποσύνδεση στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο», σημειώνει ο ΓΓ της ΣΕΚ.

«Λυπάμαι να πω ότι η καθυστέρηση στη θέσπιση της τηλεργασίας φαίνεται να είναι εκ του πονηρού», ισχυρίστηκε ο κ. Μάτσας.

Πάντως, οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν ότι θα κάνει λιγότερη ελκυστική την τηλεργασία εάν περάσει η πρόνοια που παρέχει το δικαίωμα στον ΥΠΕΡΓ να εκδίδει διάταγμα με το οποίο να καθορίζει το ελάχιστο κόστος που θα επωμίζεται ο εργοδότης.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το Μάιο του 2021

Στην  Ελλάδα, η τηλεργασία θεσπίζεται και εφαρμόζεται από το Μάιο του 2021, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αγραπιδά, Γεν. Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, του Ελληνικού ΥΠΕΡΓ.

Όπως δήλωσε στη StockWatch o κ. Αγραπιδάς, στο νόμο για την τηλεργασία κατοχυρώνεται πλήρως το δικαίωμα της αποσύνδεσης.

Προνοείται επίσης η προαιρετική εφαρμογή του καθεστώτος τηλεργασίας με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

Προβλέπει, πρόσθεσε, ίση μεταχείριση του τηλεργαζομένου με τον εργαζόμενο που εργάζεται με φυσική παρουσία, διατήρηση στο ακέραιο των μισθολογικών απολαβών του και τήρηση ισχύοντος ωραρίου.

Κατοχυρώνει επίσης την ανέλιξη του τηλεργαζόμενου χωρίς να έχει οποιαδήποτε υπηρεσιακή επίπτωση.

Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τα κόστη της συντήρησης, του εξοπλισμού και της σύνδεσης, σημειώνει ο κ. Αγραπιδάς, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι στη νομοθεσία για την τηλεργασία θα μπορούν να ενσωματωθούν οι οδηγίες της ΕΕ που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο των κρατών μελών.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας είναι συναφές με το τι έχει θεσπιστεί και εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Του Λεύκου Χρίστου