You are here

Χρηματιστήριο και Τρ. Αναπτύξεως στην Επ. Οικονομικών την Τετάρτη

16/07/2001 15:11
Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πρωϊ της ερχόμενης Τετάρτης, με σκοπό την επιτόπια ενημέρωσή της για τον τρόπο λειτουργίας του χρηματιστηρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συνεδριάσει στη Βουλή παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, με σκοπό να ενημερωθεί σε ποιό σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για ενίσχυση της Ερευνητικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρία της Επιτροπής θα δοθούν από τον Υπουργό συμπληρωματικά στοιχεία και εξηγήσεις αναφορικά με την απόφαση της Τράπεζας Αναπτύξεως να διαθέσει μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη συνεδρία αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν ολοκληρώθηκε.

Στην ατζέντα της 18ης Ιουλίου για την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής βρίσκεται και το θέμα της προσωρινής αναστολής είσπραξης χρεών που είχαν συναφθεί για επενδυτικούς σκοπούς. Αναμένεται να συζητηθεί η υλοποίηση της απόφασης που είχε πάρει η Ολομέλεια τον περασμένο Απρίλιο.