You are here

Νέοι δικαιούχοι πληρωμών από Ταμείο Αφερεγγυότητας

28/03/2023 06:55

Την αποζημίωση εργαζομένων δύο νέων κατηγοριών θα καλύπτει το ταμείο αφερεγγυότητας, με βάση νομοσχέδιο το οποίο τίθεται σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από το Ταμείο Αφερεγγυότητας θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι των οποίων η απασχόληση τερματίζεται πριν ο εργοδότης τους καταστεί αφερέγγυος, αλλά έχει ξεκινήσει η διαδικασία πτώχευσης του.

Επιπρόσθετα, από το Ταμείο Αφερεγγυότητας θα καλύπτονται και οι εργαζόμενοι των οποίων η απασχόληση τερματίστηκε μετά το διορισμό παραλήπτη ή διαχειριστή και πιστοποιείται ότι ο εργοδότης έπαυσε να διεξάγει οποιαδήποτε εργασία και δεν υπάρχει ικανοποιητική περιουσία για την καταβολή των ηµεροµισθίων τους.

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο με τίτλο «περί της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Εργοδοτουµένων σε Περίπτωση Αφερεγγυότητας του Εργοδότη», θα τεθεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας.

Σημειώνεται ότι, σήμερα οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να χάνουν τους μισθούς τους στις περιπτώσεις που ο εργοδότης αδυνατεί να τους καταβάλει.

Δεν επηρεάζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου

Σύμφωνα µε αναλογιστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα, το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος που θα προκύπτει από ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αφερεγγυότητας.

Η εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη που προκύπτει από την προτεινόμενη επέκταση των κριτήριων επιλεξιμότητας των δικαιούχων του Ταμείου, είναι περίπου στα €0,48 εκατ. με βάση το βασικό σενάριο.

Η δαπάνη αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ €0,27 εκατ. (αισιόδοξο σενάριο) και €0,81 εκατ. (απαισιόδοξο σενάριο).

Όπως εξηγείται, το κόστος για την πληρωμή των εργαζόμενων θα καλυφθεί πλήρως από εισφορές του Ταμείου για Πλεονάζον Προσωπικό.

Την πενταετία 2017-2022, το εν λόγω κόστος κυμάνθηκε μεταξύ €14 εκατ. και €17 εκατ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος όρος του αριθμού των αιτήσεων για τερματισμό παραλήπτη/ διαχειριστή για την περίοδο 2015-2021 ήταν 48.

Παράλληλα, σύμφωνα µε τις εκτιμήσεις του Τμήματος Αφερεγγυότητας, υπάρχει ένας πρόσθετος αριθμός διορισμών διαχειριστών που πραγματοποιείται µέσω σύναψης ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και κύριου πιστωτή (τραπεζικού ιδρύματος).

Σημειώνεται ότι ο πρόσθετος αριθμός αυξάνει το συνολικό αριθμό των διορισμών διαχειριστών κατά 25%.

Της Ελένης Χαραλάμπους