You are here

Πάνε Ολομέλεια τα νομοσχέδια για γονική άδεια

22/11/2022 17:45

Στην Ολομέλεια οδηγούνται στις 2 Δεκεμβρίου τα νομοσχέδια που αφορούν την εφαρμογή της γονικής άδειας επί πληρωμή, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η συζήτηση για τα νομοσχέδια ολοκληρώθηκε και «οδηγούνται τα ν/σ  στην Ολομέλεια στις 2 του Δεκέμβριου, τελευταία συνεδρία, για ψήφιση».

«Χαιρόμαστε καταρχήν γιατί μέσα από το διάλογο εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας έχει βρεθεί η χρυσή τομή και πολλά από τα θέματα που έχουμε προτείνει ως Επιτροπή έχουν ενσωματωθεί στα τελικά νομοσχέδια», είπε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι «έχει ενσωματωθεί η αυξημένη γονική άδεια για γονείς παιδιών με αναπηρίες, έχει σταλεί ενώπιον της Επιτροπής δεσμευτική επιστολή από τον Υπουργό Εργασίας ότι στο α’ εξάμηνο του 2023 θα συζητηθούν και οι ρυθμίσεις που θα αφορούν τους αυτοεργοδοτούμενους καθώς και διάφορες άλλες ρυθμίσεις».

Φυσικά, πρόσθεσε, «μέσα από το διάλογο υπήρχαν και θέματα τα οποία είχαμε καταθέσει όπως για παράδειγμα την ανάγκη για θεσμοθέτηση πληρωμένης άδειας για  σκοπούς φροντίδας τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί στον παρόν στάδιο».

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ είπε επίσης ότι «είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία και από αυτό το διάλογο που βρίσκουμε κοινές συνισταμένες».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα αποτελούν νόμο του κράτους οι συγκεκριμένες προτάσεις πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και άμεσα οι γονείς θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτών των δικαιωμάτων».

Έχουμε, ανέφερε, «πολλά πράγματα να κάνουμε ως πολιτεία για να στηρίξουμε τους νέους γονείς για να εξισορροπήσουμε την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή που είναι στόχος και της ΕΕ, αλλά και για να βοηθήσουμε ουσιαστικά τις νέες οικογένειες».

Μετά τις Προεδρικές, είπε καταληκτικά, θα πρέπει «νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να μπουν σε ένα πραγματικό διάλογο για να βρούμε και άλλους τρόπους σε άλλα θέματα, ώστε να στηρίξουμε νέους ανθρώπους που ξεκινούν τη ζωή τους και έχουν οικογένεια».