You are here

Παρέμβαση Κληρίδη για ιδιωτική απασχόληση πρώην αξιωματούχων

11/04/2019 10:55

Δεν οδηγείται αύριο στην ολομέλεια της βουλής η πρόταση νόμου του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη για έλεγχο της εργοδότησης στον ιδιωτικό τομέα πρώην κρατικών αξιωματούχων.

Με επιστολή του προς τη βουλή, ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το θέμα της αντισυνταγματικότητας λόγω της διεύρυνσης των ελεγχόμενων από την κλίμακα Α13 και άνω.

 «Ο προβληματισμός μου, εστιάζεται στον ίδιο τον σκοπό του νόμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι περιορισμοί και οι πρόνοιες για έλεγχο άπτονται του δικαιώματος ιδιωτικής ζωής (αφού η εργασία είναι πτυχή της ιδιωτικής ζωής) αλλά και του δικαιώματος εργασίας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κληρίδης.

Προσθέτει ότι η καθολική εφαρμογή του νόμου για υπαλλήλους της κλίμακας Α13 και άνω, ενδεχόμενα να εκφεύγει του σκοπού του νόμου και της προνομιακής πληροφόρησης την οποία ο νόμος στοχεύει να αποτρέψει από του να τυγχάνει χρήσης έναντι του κράτους».

«Τέτοια προνομιακή πληροφόρηση», συνεχίζει, «αφορά τους λίγους και όχι καθολικά όλους τους υπαλλήλους κλίμακας Α13 και άνω χωρίς να δίδεται κάποια ειδική αιτιολογία και επεξήγηση βασιζόμενη σε κάποια έρευνα».

Αναφορικά με τη σύνθεση της ειδικής επιτροπής, ο κ. Κληρίδης σημειώνει ότι οι εργασίες της σχεδόν θα δεκαπλασιαστούν ενώ δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μιας εισαγγελέως λόγω του αυξημένων καθηκόντων στη νομική υπηρεσία και καθώς ο στόχος της βουλής είναι η μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων από τρεις μήνες σε ένα μήνα.

Γ.Χ.