You are here

Πού ανοίγουν 1400 θέσεις στο δημόσιο

20/05/2022 07:17

Στην αποπαγοποίηση 1415 θέσεων πρώτου διορισμού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καλείται να προχωρήσει κατά τη συνεδρία της ερχόμενης Δευτέρας, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μετά από σχετικό αίτημα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή καλείται να δώσει τη γραπτή συγκατάθεση της για εξαίρεση από την απαγόρευσή πλήρωσης  1.140 θέσεων στο δημόσιο τομέα και 275 θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (221 θέσεις σε Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου και 54 θέσεις σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Σημειώνεται ότι Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων, των συγκεκριμένων θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με απόφαση του, η οποία λήφθηκε στη συνεδρία του την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου του 2022.

Σύμφωνα με σημείωμα που κατατέθηκε στην Επιτροπή, οι 1140 θέσεις πρώτου διορισμού στο Δημόσιο Τομέα, αφορούν σε 3 θέσεις στη Δικαστική Υπηρεσία, 23 θέσεις στη Νομική Υπηρεσία, 1 θέση στην Ελεγκτική Υπηρεσία, 3 θέσεις στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 8 θέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και 1 θέση στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Θέσεις σε υπουργεία

Επίσης περιλαμβάνονται 7 θέσεις στο Υφυπουργείο Τουρισμού, 2 θέσεις στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, 17 θέσεις στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, 4 θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας, 60 θέσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, 8 θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (Τμήμα Φυλακών), 5 θέσεις στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, 8 θέσεις στο Υπουργείο Εργασίας , 82 θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, 12 θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, 273 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, 6 θέσεις στο Γενικό Λογιστήριο και 313 θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο δημόσιο τομέα ζητείται ακόμα η έγκριση για την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων, 52 θέσεων στο Υπουργείο Μεταφορών, 7 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας, 229 θέσεις στην Αστυνομία και 16 θέσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Θέσεις σε ημικρατικούς και αστυνομία

Όσον αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η Επιτροπή Οικονομικών καλείται να εξετάσει την αποδέσμευση 275 θέσεων πρώτου διορισμού επίσης, που αφορούν σε 221 θέσεις σε Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου και 54 θέσεις στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα 24 θέσεις είναι στην ΑΗΚ, 5 θέσεις στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, 9 θέσεις στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, 6 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 21 θέσεις στην ΑΤΗΚ, 6 θέσεις στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, 36 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 12 θέσεις στο ΤΕΠΑΚ και 13 θέσεις στο ΡΙΚ.

Επίσης 22 θέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, 3 θέσεις στο ΕΤΕΚ, 5 θέσεις στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, 6 θέσεις στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων Στέγης, 2 θέσεις στον Οργανισμό Ανάπτυξης Γης και από μία θέση στο ΚΥΠΕ, ΚΟΑ, ΟΑΥ, ΘΟΚ, Ένωση Προσφύγων, ΡΑΕΚ και στο Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων.

Θέσεις σε δήμους και συμβούλια

Η Επιτροπή θα εξετάσει ακόμα το άνοιγμα 10 θέσεων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούvτας, 3 θέσεων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, 5 θέσεων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Παραλιμνίου και από μία θέση στα Συμβούλια Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας.

Αναφορικά με τους δήμους, η επιτροπή καλείται να δώσει την έγκριση της για 10 θέσεις στο Δήμο Λάρνακας, 6 θέσεις στο Δήμο Στροβόλου, από 4 θέσεις στους Δήμους Αγλαντζιάς και Λακατάμιας, από 2 θέσεις στους Δήμος Λατσιών, Πάφου, Σωτήρας και Πόλης Χρυσοχούς και από μία θέση στους Δήμους Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας, Δερύνειας, Έγκωμης και Λευκωσίας.

Επίσης ζητείται η έγκριση της Επιτροπής για 18 θέσεις στο Συμβούλιο Υδατοπρομηθειας Λευκωσίας και 3 θέσεων στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, καθώς και για 17 θέσεις στα κοινοτικά συμβούλια Αγρού, Αγίου Τύχωνα, Ξυλοτύμβου, Μοναγρουλίου, Ορμήδειας, Κακοπετριάς, Ξυλοφάγου, Τερσεφάνου, Κόρνου, Τρούλλων και Αγίας Βαρβάρας Πάφου.

Της Ελένης Χαραλάμπους