You are here

Προς δεκάδες προαγωγές στην ΑΗΚ

31/05/2019 06:52

Αίτημα για την αποπαγοποίηση συνολικά 104 θέσεων θα κληθεί να εξετάσει την ερχόμενη Δευτέρα η επιτροπή οικονομικών, εκ των οποίων οι 62 αφορούν θέσεις προαγωγής στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Οι πλείστες θέσεις στις οποίες αντιστοιχούν τα αιτήματα που τίθενται ενώπιον της επιτροπής οικονομικών, είναι θέσεις προαγωγής.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν επτά αιτήματα για αποπαγοποιήσεις θέσεων, ένα από τα οποία έχει ήδη εγκριθεί μερικώς σε προηγούμενη συνεδρίαση, πριν την παύση των κοινοβουλευτικών εργασιών για τις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για αίτημα αποπαγοποίησης 39 θέσεων πρώτου διορισμού, εκ των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί οι 31 θέσεις (16 θέσεις στην ΑΗΚ, 13 στο τμήμα πολιτικής αεροπορίας, 2 θέσεις στο δήμο Γερίου), ενώ εκκρεμούν άλλες οκτώ θέσεις στο δήμο Πάφου (7) και στο δήμο Στροβόλου (1).

Πέραν των οκτώ θέσεων πρώτου διορισμού, θα τεθούν επί τάπητος 62 θέσεις προαγωγής στην ΑΗΚ. Οι 16 από αυτές είναι ανώτερες συνδυασμένες θέσεις βοηθού τεχνίτη δικτύου, 27 είναι ανώτερες συνδυασμένες θέσεις βοηθού τεχνίτη σταθμού και 19 είναι ανώτερες συνδυασμένες θέσεις εργάτη Α’.

Σημειώνεται ότι οι συνδυασμένες θέσεις δεν γνωστοποιούνται στο προσωπικό καθώς δικαιούχοι είναι όσοι κατέχουν την κατώτερη συνδυασμένη θέση.

Αποπαγοποίηση 20 θέσεων (18 προαγωγής και 2 πρώτου διορισμού και προαγωγής) ζητά το υπουργείο εργασίας.

Δέκα από αυτές προορίζονται για τις υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων, πέντε θέσεις για το τμήμα υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, δύο στο τμήμα επιθεώρησης εργασίας, δύο για το τμήμα εργασίας και μια για το τμήμα διοίκησης.

Το υπουργείο δικαιοσύνης κατέθεσε αίτημα για την αποπαγοποίηση μιας θέσης βοηθού αρχηγού και πέντε θέσεων που θα προκύψουν διαδοχικά στους κατώτερους βαθμούς του ανώτερου αστυνόμου, του αστυνόμου Β, του ανώτερου υπαστυνόμου, του υπαστυνόμου και του λοχία. Όλες οι θέσεις είναι θέσεις προαγωγής.

Μικρότερα αιτήματα έχουν κατατεθεί εκ μέρους του υπουργείου οικονομικών, του υπουργείου εξωτερικών και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το υπουργείο οικονομικών ζητά την πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων προαγωγής που αφορούν επιθεωρητές κρατικών αγορών και προμηθειών, στις υπηρεσίες κρατικών αγορών και προμηθειών.

Το αίτημα του υπουργείου εξωτερικών αφορά σε τρεις θέσεις προαγωγής για συμβούλους ή γενικούς πρόξενους Α’ και Β΄, που έχουν κενωθεί λόγω προαγωγής των κατόχων τους από τις 15 Μαΐου του 2019. Οι θέσεις είναι κλίμακας Α12 επεκτεινόμενης με δύο ετήσιες προσαυξήσεις μέχρι του ποσού των €48.176.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο υπάρχουν 39 κενές οργανικές θέσεις από σύνολο 206 θέσεων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πλήρωσης δέκα κενών θέσεων ακόλουθου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2019 – αρχές του 2020.

Το ΚΥΠΕ σημειώνει ότι μετά την πλήρωση της θέσης αρχισυντάκτη, έχει κενωθεί ακόμη μια εκ των τριών θέσεων βοηθού αρχισυντάκτη και ζητά την πλήρωσή της. Η θέση βοηθού αρχισυντάκτη είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής σε μισθολογική κλίμακα είναι στην Α11 επεκτεινόμενη κατά δύο προσαυξήσεις.

Της Μαρίας Χαμπή