You are here

Πρόσληψη 92 αστυνομικών χωρίς ψυχομετρικές εξετάσεις

06/07/2022 14:55

Την κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων από τη διαδικασία πρόσληψης 92 αστυνομικών, προωθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Συγκεκριμένα με πρόταση που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, η Επιτροπή Νομικών θα εξετάσει την κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων για την πρόσληψη αστυνομικών, οι οποίοι ήδη έχουν παρακαθίσει σε εξετάσεις και απορρίφθηκαν λόγω της πολυπλοκότητας και του μπερδέματος το οποίο προέκυψε.

Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση αφορά 92 υποψήφιους αστυνομικούς, εκ των οποίων οι 46 υποψήφιοι, που είχαν πετύχει στις ψυχομετρικές εξετάσεις το 2021, αλλά απέτυχαν κατά την επανάληψη της εξέτασης το 2022, ενώ πέρασαν τα άλλα τμήματα των εξετάσεων.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Νίκος Τορναρίτης είπε ότι αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τους 46 υποψηφίους αστυνομικούς, ότι ο ΔΗΣΥ έχει καταθέσει πρόταση στην υπουργό Δικαιοσύνης, το βοηθό γενικό Εισαγγελέα και τον αρχηγό αστυνομίας, ούτως ώστε να προσληφθούν όλοι όσοι πέτυχαν στις άλλες εξετάσεις πλην των ψυχομετρικών στην τελευταία διαδικασία για πρόσληψη αστυνομικών.

Σημείωσε ότι η πρόταση τους αφορά την μη λήψη των ψυχομετρικών εξετάσεων για τη συγκεκριμένη μόνο διαδικασία. Πρόσθεσε ότι κατέληξαν στη συγκεκριμένη εισήγηση για δύο λόγους και συγκεκριμένα για χάριν του δημοσίου συμφέροντος αλλά και της ασφάλειας του πολίτη.

Επεσήμανε ότι το αστυνομικό σώμα είναι υποστελεχωμένο, καθώς υπάρχουν περίπου 700 θέσεις αστυνομικών κενές, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων αυτών είναι πολύ χρονοβόρες.

Πρόσθεσε ότι η θέση του κόμματος του είναι ότι οι 92 υποψήφιοι αστυνομικοί που πέτυχαν στις υπόλοιπες εξετάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις αθλητικές εξετάσεις για την πρόσληψη τους.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων για τους 92 υποψηφίους αστυνομικούς και ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση λόγω των τεράστιων αναγκών που έχει η αστυνομία.

Την στήριξη της πρόταση του ΔΗΣΥ εξέφρασε και από την πλευρά του και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου. Όπως ανέφερε, η επιτροπή Νομικών θα στηρίξει σύσσωμη την σχετική πρόταση ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τους 92 υποψηφίους αστυνομικούς οι οποίοι πέρασαν στο παρελθόν τις ψυχομετρικές εξετάσεις αλλά αποκόπηκαν στη συνέχεια από λανθασμένη διαδικασία.

Της Ελένης Χαραλάμπους