You are here

Πρόταση για «πάρα πολύ καλή γνώση» ελληνικών στο δημόσιο

22/04/2019 07:12

Αναβάθμιση του προσόντος της ελληνικής γλώσσας ως «πάρα πολύ καλή γνώση», αντί «πολύ καλή γνώση», στα απαιτούμενα προσόντα σε σχέδια υπηρεσίας θέσεων στη δημόσια υπηρεσία,  προνοεί πρόταση νόμου που κατέθεσε στη βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα  του ΔΗΣΥ.

Σκοπός είναι να επιτευχθεί η αναβάθμιση του εν λόγω προσόντος σε σχέση με το απαιτούμενο επίπεδο πολύ καλής ξένης γλώσσας, καθώς και για να αποφευχθεί η εξομοίωση της ελληνικής γλώσσας με οποιοδήποτε ξένη γλώσσα.

Ο παρών νόμος θα αναφέρεται ως ο περί δημόσιας υπηρεσίας (προσόν της ελληνικής γλώσσας σε σχέδια υπηρεσίας θέσεων) νόμος του 2019.

Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του περί δημόσιας υπηρεσίας νομού, ο παρών νόμος θα τυγχάνει εφαρμογής και στις περιπτώσεις θέσεων των οποίων η διαδικασία πλήρωσης άρχισε χωρίς όμως αυτή να έχει ολοκληρωθεί πριν από την ημερομηνία της ισχύος του παρόντος νόμου νοουμένου ότι δεν πρόκειται για διαδικασία που αφορά πλήρωση θέσεων κατόπιν επανεξέτασης λόγω ακυρωτικής απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου ή του διοικητική δικαστηρίου.

Από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος νόμου ο περί δημόσιας υπηρεσίας νόμος προσόν της ελληνικής γλώσσας σε σχέδια υπηρεσίας ορισμένων θέσεων) νόμος του 1999, καταργείται.

H.E.