You are here

Στην Ολομέλεια η αναστολή δόσεων για οφειλές στο ΤΚΑ

23/02/2021 19:22

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, το νομοσχέδιο που προβλέπει αναστολή δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το νομοσχέδιο αφορά οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών με δόσεις.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2020 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021.Ως εκ τούτου, η περίοδος αποπληρωμής θα επεκταθεί κατά οκτώ (8) επιπρόσθετους μήνες.

Η ρύθμιση εμπίπτει στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID 19.

Το νομοσχέδιο εξέτασε σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής, δήλωσε στη StockWatch ότι η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί και το νομοσχέδιο θα προωθηθεί ενώπιον της Ολομέλειας στην μεθεπόμενη συνεδρίασή της.

Σημείωσε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αναστολή δόσεων σε υφιστάμενες ρυθμίσεις οφειλών στο ΤΚΑ, ώστε οι οφειλέτες να μην βγουν εκτός του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών τους.

Ο κ. Φακοντής επεσήμανε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νέο νομοσχέδιο σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΤΚΑ, με το οποίο θα παραχωρείται εκ νέου η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την εν λόγω ρύθμιση, είχε προαναγγείλει προ ημερών ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κάνοντας αναφορά σε «προσεγμένη επέκταση του προγράμματος ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Της Μαρίας Χαμπή