You are here

Συστάσεις ελεγκτικής υπηρεσίας για συμβούλους προεδρικού

10/04/2019 12:07

Σε συστάσεις για την εργοδότηση των συμβούλων του προεδρικού, προβαίνει η ελεγκτική υπηρεσία μετά το αίτημα της κυβέρνησης για αποδέσμευση ποσού €556,8 χιλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ελεγκτικής υπηρεσίας Ανδρέας Πετρίδης, μιλώντας στο OMEGA, σημείωσε ότι δεν πρέπει να δαπανάται ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη χωρίς να είναι επαρκώς αιτιολογημένο το αίτημα από το τμήμα που διενεργεί τη δαπάνη.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να θεσπιστεί ένα κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την εργοδότηση των συμβούλων.

Επίσης, είπε, στο επεξηγητικό σημείωμα του προϋπολογισμού θα πρέπει να αναγράφεται από την αρχή το κόστος για την εργοδότηση συμβούλων.

Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προβαίνει σε αγορά υπηρεσιών για συμβούλους και όχι σε συμβάσεις που να παραπέμπουν σε σχέσεις εργοδότη-εργοδουμένου.

Το θέμα συμβούλων προεδρικού και υπουργών, θα εγγράψει στην επιτροπή ελέγχου το ΑΚΕΛ, για να ελεγχτεί, κατά πόσον οι ενέργειες και οι αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Της Γεωργίας Χαννή