You are here

Θέσεις με το τσουβάλι μετά τις εκλογές

11/06/2019 06:59

Την αποπαγοποίηση πέραν των 200 θέσεων ενέκρινε χθες η επιτροπή οικονομικών, στη δεύτερη της συνεδρία μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι πλείστες είναι θέσεις ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού στη δημόσια υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την αποπαγοποίηση 170 κενών θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού οι οποίες αντιστοιχούν σε μισθολογική κλίμακα από Ε1 μέχρι Ε10.

Από αυτές, οι 70 αφορούν θέσεις καθαριστριών γραφείου (60 θέσεις κλίμακας Ε1) και αχθοφόρους (10 θέσεις κλίμακας Ε5) στο υπουργείο οικονομικών.

Στο σύνολο των 170 θέσεων, περιλαμβάνονται ακόμα 29 θέσεις στο υπουργείο μεταφορών για επιστάτες Α’, επιτηρητές κατασκευαστικών έργων, καθαρίστριες μουσείου, αρχαιοφύλακες, αχθοφόρους, ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων, μηχανοτεχνίτες οχημάτων, συντηρητές ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Επίσης, περιλαμβάνονται 21 θέσεις στο υπουργείο γεωργίας για μηχανοτεχνίτες, καθαρίστριες, χειριστές βαρέων οχημάτων, συγκολλητές, χειριστές διυλιστηρίου, επιδιορθωτές εξοπλισμού και επιστάτες και 17 θέσεις στο υπουργείο εργασίας για κλητήρες, βοηθούς κουζίνας, εργάτες μαγειρίου και καθαρίστριες του ΑΞΙΚ.

Άλλες 14 θέσεις στο υπουργείο υγείας προορίζονται για κάλυψη αναγκών σε επιστάτες Β’ και υγειονομικούς εργάτες, ενώ 8 θέσεις στο υπουργείο άμυνας προορίζονται για εργάτες οδηγούς, μηχανικούς οχημάτων και οπλουργούς.

Στο ίδιο αίτημα, περιλαμβάνεται η έγκριση 5 θέσεων στο υπουργείο παιδείας, από δύο στην προεδρία και στο υπουργείο εσωτερικών καθώς επίσης, από μια θέση στη βουλή και στο υπουργείο ενέργειας.

Πέραν των 170 θέσεων ωρομισθίων, εγκρίθηκαν 5 θέσεις πρώτου διορισμού και 47 θέσεις εργατικού προσωπικού σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πράσινο σε δεκάδες προαγωγές

Η επιτροπή ενέκρινε παράλληλα, ξεχωριστό αίτημα του υπουργείου εσωτερικών για την αποπαγοποίηση 49 θέσεων προαγωγής, από τις οποίες 46 αφορούν βοηθούς κτηματολογικούς λειτουργούς (κλίμακας Α8 και Α9(i)) και 3 αφορούν ανώτερους τεχνικούς μηχανικούς χωρομετρίας (Α10 (i))

Μικρότερα αιτήματα υπέβαλαν ενώπιον της επιτροπής οικονομικών το υπουργείο γεωργίας, το ΧΑΚ, το υπουργείο μεταφορών και το γραφείο εφόρου ελέγχου κρατικών ενισχύσεων.

Ειδικότερα, για το υπουργείο γεωργίας αποπαγοποιήθηκαν 4 θέσεις προαγωγής στο τμήμα αναπτύξεως υδάτων (3) και στο τμήμα περιβάλλοντος (1) ενώ, το αίτημα του ΧΑΚ αφορούσε 3 κενές θέσεις λειτουργού Α’ (κλίμακα Α11(ii)) και μια θέση προϊστάμενου τομέα (κλίμακας Α14 (ii)).

Το υπουργείο μεταφορών έλαβε έγκριση για την πλήρωση δύο θέσεων προαγωγής για επιθεωρητή αερολιμένα (κλίμακας Α8-9), καθώς και για άλλο αίτημα που αφορά θέση διευθυντή του τμήματος οδικών μεταφορών (πρώτου διορισμού, κλίμακας Α15 και Α16)) η οποία θα μπορεί να πληρωθεί από την 1η Νοεμβρίου, λόγω αφυπηρέτησης του κατόχου της.

Η επιτροπή οικονομικών αποπαγοποίησε επίσης, τις δύο θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής που ζητήθηκαν από το γραφείο εφόρου ελέγχου κρατικών ενισχύσεων οι οποίες αφορούν ένα ανώτερο λειτουργό (κλίμακα Α13(ii) και ένα λειτουργό Α’ (ii).

Της Μαρίας Χαμπή