You are here

Βροχή οι προαγωγές στην ΑΗΚ

28/01/2020 06:55

Στην πλήρωση δεκάδων θέσεων προαγωγής προχωρά η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου μετά την έγκριση σχετικού αιτήματος του οργανισμού, από την επιτροπή οικονομικών της βουλής.

Το αίτημα που εκκρεμούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με την επιτροπή να ανάβει το πράσινο φως για πέραν των 50 προαγωγών. Το συνολικό αίτημα αφορούσε 56 θέσεις προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Από αυτές, οι 30 θέσεις αφορούν ανώτερο τεχνίτη/βοηθό ανώτερο τεχνίτη δικτύου κατηγορίας προαγωγής, με τις θέσεις να κατανέμονται σε διάφορες περιοχές (Λευκωσία: 7, Κακοπετριά: 1, Λεμεσό: 7, Πλάτρες: 1, Λάρνακα: 7 Παραλίμνι: 7, Πάφο: 4 και Πόλη Χρυσοχούς: 2).

Επίσης, 21 θέσεις αφορούν τεχνίτες δικτύου κατηγορίας προαγωγής με τις πέντε να κατανέμονται στη Λευκωσία, δύο στην Κακοπετριά, τέσσερις στη Λεμεσό, πέντε στη Λάρνακα, μια στο Παραλίμνι και τέσσερις στην Πάφο.

Οι άλλες πέντε θέσεις αφορούν ένα διευθυντή εσωτερικού ελέγχου (πρώτου διορισμού και προαγωγής), ένα ανώτερο λογιστή-βοηθό διευθυντή (προαγωγής) για τις ανάγκες της διεύθυνσης λογιστηρίου, δύο θέσεις ανώτερου λειτουργού – βοηθού διευθυντή πληροφορικής (προαγωγής) για τις ανάγκες της διεύθυνσης πληροφορικής και ένα ανώτερο τεχνικό-τεχνικό μηχανικό υποσταθμών μεταφοράς (προαγωγής).

Η επιτροπή ενέκρινε επίσης, την αποπαγοποίηση μιας θέσης προαγωγής ανώτερου τεχνικού (κλίμακας Α9(Ι)) στο τμήμα δημοσίων έργων.  Η θέση θα πληρωθεί πάνω σε υπεράριθμη βάση έναντι μιας κενής μόνιμης θέσης στο επίπεδο του τεχνικού επιθεωρητή για την οποία δεν υπάρχουν προσοντούχοι υποψήφιοι για προαγωγή και η οποία θα μπορεί να πληρωθεί τον Μάρτιο 2021.

Επιπρόσθετα, δύο θέσεις προαγωγής γραμματειακού λειτουργού προχωρούν προς πλήρωση στον δήμο Παραλιμνίου.

Η επιτροπή ωστόσο, ανέβαλε την απόφαση της επί του αιτήματος του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού για αποπαγοποίηση συνολικά τεσσάρων θέσεων εκ των οποίων η μία είναι θέση προαγωγής και οι υπόλοιπες τρεις είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής.

 Πρόκειται για μια κενή θέση ανώτερου λειτουργού δημόσιας διοίκησης και προσωπικού (κλίμακας Α13ii) και τρεις θέσεις πρώτου λειτουργού δημόσιας διοίκησης και προσωπικού (κλίμακας Α14(ii)), εκ των οποίων δύο είναι κενές και μια αναμένεται να κενωθεί εντός του έτους.

Της Μαρίας Χαμπή