You are here

Βροχή τα αιτήματα για αποπαγοποίηση θέσεων

03/09/2021 07:21

Μεγάλο αριθμό θέσεων καλείται να αποπαγοποιήσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, στην πρώτη της συνεδρία μετά την επάνοδο των κοινοβουλευτικών επιτροπών στις εργασίες τους, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι πλείστες εξ αυτών αφορούν θέσεις προαγωγής ή πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Ανάμεσα στα αιτήματα για αποπαγοποιήσεις, περιλαμβάνεται επιστολή για την αποπαγοποίηση της θέσης του διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου, ενώ το μεγαλύτερο αίτημα που έχει ενώπιον της η Επιτροπή, αφορά στην αποπαγοποίηση 121 θέσεων στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Σε ότι αφορά τη θέση διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωροταξίας, προβλέπεται πάγιος μισθός ύψους €89.161, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή που στάλθηκε στην Επιτροπή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη του υπουργείου Εσωτερικών η πλήρωση της εν λόγω θέσης.

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή έχει ενώπιον της αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, 18 θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής, για τις ανάγκες του Κτηματολογίου.

Σημειώνεται ότι το Κτηματολόγιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπoστελέχωσης, και ότι έχει μεγάλο όγκο εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ζητά την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για 121 θέσεις για στελέχωση σε διάφορα τμήματα του και στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Πρόκειται για 119 θέσεις προαγωγής και 2 θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με επιστολή της στην επιτροπή Οικονομικών, ζητά όπως παραχωρηθεί εξαίρεση για 18 θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής και πιο συγκεκριμένα, για τέσσερις θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής και 14 θέσεις προαγωγής.

Αποπαγοποίηση μικρότερου αριθμού θέσεων αφορούν αιτήματα που απέστειλαν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Εξωτερικών για τις ανάγκες στελέχωσης προξενείων.

Της Ελένης Χαραλάμπους