You are here

Υποχρεωτική η ενημέρωση πριν την αποκοπή ΕΕΕ

20/01/2020 06:30

Την υποχρέωση ενημέρωσης των δικαιούχων για τερματισμό της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με καταγραφή των λόγων και το δικαίωμα αντίδρασης, προβλέπει πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και γενικότερα περί κοινωνικών παροχών νόμου, ώστε σε κάθε περίπτωση απόφασης για τερματισμό της καταβολής του ΕΕΕ, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας να έχει υποχρέωση για ενημέρωση του δικαιούχου για τους λόγους για τους οποίους η καταβολή του πρόκειται να τερματιστεί.

Ειδικότερα, γίνεται εισήγηση όπως σε περίπτωση που η καταβολή ΕΕΕ πρόκειται να τερματιστεί, ο δικαιούχος ενημερώνεται με συστημένη επιστολή για τη σχετική απόφαση και τάσσεται σε αυτόν προθεσμία 15 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της επιστολής, δίνοντας του το δικαίωμα να υποβάλει στην υπηρεσία λόγους, δικαιολογητικά και αποδεικτικά στοιχεία που να αιτιολογούν τον μη τερματισμό της καταβολής του επιδόματος.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, η παροχή θα τερματίζεται και ο αιτών θα διατηρεί το δικαίωμα υποβολής ένστασης με βάσει τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας.

Γ.Χ.