You are here

Διορισμός Μ. Κεραυνού στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

13/05/2023 06:00

Το διορισμό του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας καλείται να εγκρίνει την ερχόμενη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Με επιστολή στην Επιτροπή, που στάλθηκε με την μορφή του κατ’ επείγοντος ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, ζητά όπως προχωρήσουν άμεσα στην έγκριση του συγκεκριμένου διορισμού.

Όπως εξηγεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία αρμόδιο όργανο για το διορισμό του Διοικητή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

Διευκρινίζει ότι στη συγκεκριμένη θέση διορίζεται ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών, όπως ορίζει η Συνθήκη για τον ΕΜΣ.

Σημειώνει ότι με την αποχώρηση του πρώην Υπουργού Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος κατείχε τη θέση του Διοικητή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον κ. Κεραυνό, είναι απαραίτητο όπως ο νέος Υπουργός Οικονομικών διορισθεί άμεσα στην θέση του, στον εν λόγω Οργανισμό.

Ο κ. Παντελή τονίζει ότι «θεωρούμε ότι, ο πιο πάνω διορισμός θα πρέπει, για ευνόητους λόγους, να πραγματοποιηθεί άμεσα και ενόψει του γεγονότος ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχει ήδη λάβει γνώση για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού».

Ε.Χ.