You are here

Βροχή οι κατσάδες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή

21/09/2022 13:26

Η Επιτροπή, εκδίδει δέσμη αποφάσεων επί παραβάσει λόγω της μη κοινοποίησης από τα κράτη - μέλη των μέτρων, που έχουν λάβει για τη μεταφορά των οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό τους δίκαιο (στο εξής: παραβάσεις λόγω μη κοινοποίησης). 

Η Επιτροπή αποστέλλει προειδοποιητική επιστολή, στα κράτη - μέλη που δεν ανακοίνωσαν τα εθνικά μέτρα μεταφοράς των οδηγιών. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δέσμη αποφάσεων, υπάρχουν 24 κράτη - μέλη που δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει μέτρα πλήρους μεταφοράς για 10 οδηγίες της ΕΕ, των οποίων η προθεσμία μεταφοράς έληξε μεταξύ της 1ης Ιουλίου και της 31ης Αυγούστου 2022. Τα ενδιαφερόμενα κράτη - μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών, για να απαντήσουν στις προειδοποιητικές επιστολές και να ολοκληρώσουν τη μεταφορά των εν λόγω οδηγιών στο εθνικό τους δίκαιο, ειδάλλως η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη.

Δικαιώματα των εργαζομένων: Οδηγία (ΕΕ) 2019/1152 για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας

Η οδηγία για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας, παρέχει εκτενέστερα και επικαιροποιημένα εργασιακά δικαιώματα και προστασία στους 182 εκατομμύρια εργαζομένους στην ΕΕ. Με τους νέους κανόνες, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε μεγαλύτερη προβλεψιμότητα, για παράδειγμα όσον αφορά τις αναθέσεις καθηκόντων και τον χρόνο εργασίας. Θα έχουν επίσης, το δικαίωμα να λαμβάνουν έγκαιρες και πληρέστερες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές πτυχές της εργασίας τους, όπως ο τόπος εργασίας και η αμοιβή. Οι νέοι κανόνες θα ωφελήσουν ιδιαίτερα περίπου 2 έως 3 εκατομμύρια εργαζομένους, σε επισφαλείς μορφές απασχόλησης. Η Επιτροπή, αποστέλλει σήμερα προειδοποιητική επιστολή σε 19 κράτη - μέλη (Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Φινλανδία), δεδομένου ότι δεν έχουν κοινοποιήσει την πλήρη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό τους δίκαιο έως την προθεσμία της 1ης Αυγούστου 2022.

Ασφάλεια των παιχνιδιών: Αλλεργιογόνοι αρωματικές ουσίες στα παιχνίδια

Το 2020, η Επιτροπή εξέδωσε την οδηγία (ΕΕ) 2020/2088, για τη βελτίωση της επισήμανσης των παιχνιδιών που περιέχουν δυνητικά αλλεργιογόνους αρωματικές ουσίες και την οδηγία (ΕΕ) 2020/2089, για την απαγόρευση ορισμένων αλλεργιογόνων αρωματικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια. Προκειμένου να αυξηθεί η προστασία των παιδιών, από πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους εξαιτίας αρωματικών ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες, οι οποίες ενδέχεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους, η Επιτροπή τροποποίησε την οδηγία 2009/48/ΕΚ, για την ασφάλεια των παιχνιδιών και επέκτεινε τον κατάλογο των 55 απαγορευμένων αρωματικών ουσιών, σε παιχνίδια και υλικά παιχνιδιών, προσθέτοντας την ατρανόλη, τη χλωροατρανόλη και τον μεθυλεπτινεστέρα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, 61 επιπλέον αλλεργιογόνοι αρωματικές ουσίες σε παιχνίδια, πρέπει να επισημαίνονται στο εκάστοτε παιχνίδι, εάν υπάρχουν πάνω από ένα ορισμένο όριο. Από τις 5 Ιουλίου 2022, όταν άρχισαν να εφαρμόζονται οι δύο οδηγίες, οι επιχειρήσεις που πωλούν παιχνίδια πρέπει να διασφαλίζουν, ότι συμμορφώνονται με τις εν λόγω νέες απαιτήσεις επισήμανσης και τις απαγορεύσεις. Η Κύπρος, δεν έχει μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο τις δύο οδηγίες για τις αλλεργιογόνους αρωματικές ουσίες στα παιχνίδια, έως την προθεσμία της 4ης Ιουλίου 2022 και λαμβάνει σήμερα προειδοποιητική επιστολή.

Εταιρικό δίκαιο: Εξορθολογισμός των εταιρικών κανόνων για τα ψηφιακά εργαλεία και τις διαδικασίες

Η οδηγία (ΕΕ) 2019/1151, περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στο εταιρικό δίκαιο. Απαιτεί από τα κράτη - μέλη, να θεσπίσουν πλήρως ηλεκτρονικές διαδικασίες για τη σύσταση ορισμένων τύπων εταιρειών και την καταχώριση διασυνοριακών υποκαταστημάτων, καθώς επίσης, να καθιερώσουν την εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων σε μητρώα επιχειρήσεων. Επίσης, κατέστησε διαθέσιμα, χωρίς χρέωση, περισσότερα δεδομένα για τις επιχειρήσεις από τα μητρώα επιχειρήσεων, μέσω του συστήματος διασύνδεσης των μητρώων επιχειρήσεων. Η γενική προθεσμία, για τη μεταφορά της εν λόγω οδηγίας από τα κράτη - μέλη ήταν η 1η Αυγούστου 2021. Ωστόσο, 17 κράτη - μέλη αξιοποίησαν τη δυνατότητα που παρέχει η οδηγία, για παράταση της προθεσμίας μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο κατά ένα έτος, δηλαδή έως την 1η Αυγούστου 2022. Μέχρι σήμερα, η προθεσμία μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο έχει λήξει για όλα τα κράτη - μέλη. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποστέλλει προειδοποιητικές επιστολές στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και τη Σουηδία.

Δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες: Πρόληψη της πτώχευσης και διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση

Η οδηγία (ΕΕ) 2019/1023, θεσπίζει ένα σύνολο κανόνων, με στόχο την έγκαιρη πρόληψη της πτώχευσης και τη δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος για τους αφερέγγυους επιχειρηματίες, ώστε να ορθοποδήσουν. Οι νέοι κανόνες, προβλέπουν τους όρους για την έγκαιρη αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση. Οι έντιμοι αφερέγγυοι επιχειρηματίες, θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και θα μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από τα χρέη τους, μετά από τρία έτη. Επιπλέον, οι νέοι κανόνες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών αφερεγγυότητας, μέσω της εναρμόνισης ορισμένων κανόνων για τα δικαστήρια και τους διαχειριστές διαδικασιών αφερεγγυότητας, καθώς και για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας. Η προθεσμία, για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο ήταν η 17η Ιουλίου 2022. Τα ακόλουθα κράτη - μέλη δεν κοινοποίησαν τα εθνικά μέτρα πλήρους μεταφοράς της οδηγίας στο εθνικό τους δίκαιο και ως εκ τούτου, θα λάβουν προειδοποιητικές επιστολές: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία και Σλοβενία.

Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές: Προώθηση της ισότητας στην αγορά εργασίας

Η οδηγία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής [οδηγία (ΕΕ) 2019/1158] έχει ως στόχο, να διασφαλίσει την ισότητα όσον αφορά τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, ενθαρρύνοντας την ίση κατανομή των ευθυνών φροντίδας μεταξύ των γονέων. Θέσπισε άδεια πατρότητας, διασφαλίζοντας ότι οι πατέρες / δεύτεροι γονείς έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τουλάχιστον δέκα εργάσιμες ημέρες άδειας πατρότητας, κατά τον χρόνο γέννησης του παιδιού. Η οδηγία θεσπίζει επίσης, τουλάχιστον τέσσερις μήνες γονικής άδειας, ενώ τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις μήνες δεν μπορούν να μεταβιβαστούν από τον έναν γονέα στον άλλο. Θεσπίζει, πέντε εργάσιμες ημέρες άδειας φροντίδας ανά έτος, για κάθε εργαζόμενο που προσφέρει προσωπική φροντίδα ή υποστήριξη σε συγγενή ή άτομο που ζει στο ίδιο νοικοκυριό, ενώ παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους γονείς παιδιών ηλικίας έως οκτώ ετών και σε όλους τους φροντιστές, το δικαίωμα να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας. Η προθεσμία μεταφοράς της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο ήταν η 2α Αυγούστου 2022. Τα ακόλουθα κράτη - μέλη δεν κοινοποίησαν τα εθνικά μέτρα πλήρους μεταφοράς της οδηγίας στο εθνικό τους δίκαιο και ως εκ τούτου, θα λάβουν προειδοποιητικές επιστολές: Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σλοβακία.