You are here

Από αναβολή σε αναβολή το Φορολογικό

14/11/2001 14:17
Το πολυσυζητημένο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί από την Βουλή στις 5 Νοεμβρίου και μετά από αναβολή στις 12 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί τελικά την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εν παρουσία του υπ. Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

Η εξέλιξη αυτή πολύ πιθανόν να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα ψήφισης και εφαρμογής του φορολογικού πακέτου από την Κυβέρνηση, που ενδεχομένως θα καθυστερήσει και το κλείσιμο του κεφαλαίου της φορολογίας για ένταξη μας στην ΕΕ, κυρίως λόγω των προτάσεων περί Εταιρικών Φόρων και Εταιρειών Διεθνών Δραστηριοτήτων που επείγουν για την εναρμόνιση μας με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Η συζήτηση του θέματος αυτού αναβλήθηκε την πρώτη φορά λόγω μιας μικρής καθυστέρησης στην κατάθεση των κυβερνητικών προτάσεων, αφού ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν μπόρεσε να το δει, και την δεύτερη λόγω του ότι οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Οικονομικών ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τις προτάσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.