You are here

Παράταση έξι μηνών για ληξιπρόθεσμες οφειλές

29/06/2018 11:27

Η ολομέλεια της βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους για παράταση έξι μηνών στη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τμήμα φορολογίας.

Η τρέχουσα προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το τμήμα φορολογίας, λήγει αύριο μετά από δύο παρατάσεις που έχει ήδη παραχωρήσει η βουλή.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εξάμηνη παράταση τον περασμένο Ιανουάριο κατόπιν πρότασης νόμου που επίσης προήλθε από τον κ. Μυριάνθους. Αυτή θα είναι η τρίτη παράταση που θα δοθεί στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που ψηφίστηκε αρχικά από τη βουλή στις αρχές του 2017.

Η νέα πρόταση αφορά παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, μέχρι το τέλος του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με την παράταση οι φορολογούμενοι, τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα, δεδομένου ότι έχουν συμπληρώσει τις φορολογικές τους δηλώσεις για όλα τα έτη μέχρι το 2015, θα μπορούν μέχρι και το τέλος του 2018, να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για αυτά τα έτη.

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τμήμα φορολογίας μπορεί να γίνει είτε με εφάπαξ αποπληρωμή των οφειλών, είτε με δόσεις ενώ αναλόγως της ρύθμισης οι φορολογούμενοι μπορούν να επωφεληθούν έκπτωσης στους τόκους και τις επιβαρύνσεις, που φτάνει μέχρι και το 95%.

Μ.Χ.