You are here

Σ. Ευαγόρου: Χρειάζεται «φρεσκάρισμα» το φορολογικό σύστημα

24/03/2006 08:53
«Μεγάλο» φρεσκάρισμα χρειάζεται το φορολογικό μας σύστημα με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των μισθωτών και την επιβολή πρόσθετης φορολογίας πάνω στον πλούτο και τα κέρδη, εκτιμά ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου.

Σε συνέντευξη του στη StockWatch, με την ευκαιρία της λήξης της παρούσας βουλευτικής περιόδου, ο κ. Ευαγόρου σημείωσε ότι τα θέματα οικονομικής πολιτικής που θα ήθελε να προωθήσει στην επόμενη βουλευτική περίοδο, αφορούν το φορολογικό σύστημα, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων για τον Πολιτισμό.

Η έρευνα για το μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και το σχετικό πολιτικό πόρισμα που εκδόθηκε, η έρευνα για τις αγορές, πωλήσεις και ενοικιάσεις αεροσκαφών στις ΚΑ, η φορολογική αμνηστία καθώς και η έγκριση του πακέτου κοινωνικών παροχών, αποτελούν σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, σημαντικούς σταθμούς στη λειτουργία της παρούσας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Στην συνέντευξη του ο κ. Ευαγόρου, υπογράμμισε ότι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών εκκρεμούν σημαντικά νομοσχέδια όπως είναι το νομοσχέδιο για την επιστροφή του ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία και εκείνο που ρυθμίζει τα στοιχήματα.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί παρουσιάζεται τόσο συχνά διαφορετικότητα στις απόψεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης όταν συζητούνται διάφορα νομοσχέδια, ο κ. Ευαγόρου απάντησε ότι το ΑΚΕΛ όπως και κάθε άλλο κόμμα διατηρεί την αυτοτέλεια του και έχει την δική του φιλοσοφία και τις δικές του κοινωνικοοικονομικές προσεγγίσεις.

Ο κ. Ευαγόρου, στη συνέντευξη του τονίζει εκ νέου τους λόγους που το ΑΚΕΛ υποστηρίζει μετάθεση του στόχου ένταξης στην ΟΝΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η μετάθεση του στόχου ένταξης στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ενισχύσει την κοινωνική της πολιτική και να στηρίξει τους κοινωνικούς τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

«Ανεξάρτητα από τη θέση μας, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην θέση της για ένταξη στην Ευρωζώνη το 2008, το ΑΚΕΛ θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση και εισηγήσεις, με στόχο μια ομαλότερη πορεία και προς μετριασμό των όποιων επιπτώσεων υπάρξουν», σημείωσε ο κ. Ευαγόρου.

Τέλος, σχετικά με το αν αισιοδοξεί ότι θα επανεκλεγεί στη Βουλή, απάντησε ότι η επανεκλογή του εξαρτάται από την εκτίμηση του κόσμου και ιδιαίτερα του κόσμου της Αριστεράς.

Της Γεωργίας Χαννή και του Σωκράτη Ιωακείμ