You are here

Στο μικροσκόπιο του τμήματος φορολογίας τα κυλικεία γηπέδων

21/11/2018 07:20

Στην έκδοση εγκυκλίου προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει το τμήμα φορολογίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της μη έκδοσης αποδείξεων από ταμειακές μηχανές σε κυλικεία σταδίων.

Η πιο πάνω αναφορά περιλαμβάνεται σε απάντηση του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη προς τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποία ζητούσε ενημέρωση αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται σε κυλικεία σταδίων σε σχέση με την έκδοση αποδείξεων, τις τιμές πώλησης προϊόντων και τα υγειονομικά επίπεδα.

Σχετικά με την έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή στην απάντηση του υπουργού, σημειώνεται ότι οι έλεγχοι που γίνονται από το τμήμα φορολογίας είναι επιλεκτικοί και πραγματοποιούνται με βάση την ανάλυση κινδύνου.

«Στη βάση αυτών των ελέγχων έχει διαπιστωθεί αδυναμία στην έκδοση αποδείξεων από ταμειακές μηχανές στα κυλικεία των σταδίων λόγω του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι το τμήμα φορολογίας επεξεργάζεται διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του πιο πάνω ζητήματος και θα προβεί στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, σημειώνεται ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου οικονομικών.