You are here

Ξεχάστε την ένταξη προειδοποιεί ο Βασιλείου

26/06/2002 13:07
Σε περίπτωση αναβολής του φορολογικού

Έντονος και κατηγορηματικός ο Γιώργος Βασιλείου απορρίπτει και το παραμικρό ενδεχόμενο αναβολής της αυριανής ψήφισης της φορολογικής μεταρρύθμισης από την ολομέλεια της Βουλής, προειδοποιώντας σε υψηλούς τόνους ότι διακυβεύεται η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Μιλώντας αποκλειστικά στη Stockwatch λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης, όπως εξελίχθηκε συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ήταν απόλυτα κάθετος: «η φορολογική μεταρρύθμιση θα ψηφισθεί οπωσδήποτε αύριο με τον α, β ή γ τρόπο». Όταν κλήθηκε από την SW να σχολιάσει τι θα γίνει σε περίπτωση αναβολής ο κ. Βασιλείου, αρκούντως σαφής, προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους: «ξεχάστε την ένταξη».

Περισσότερο επιφυλακτικός ωστόσο παρουσιάστηκε ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει στην Stockwatch ότι όλα θα εξαρτηθούν από την συζήτηση που θα διεξαχθεί στην επιτροπή.

Η εσπευσμένη παρουσία του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών – η οποία άρχισε πριν από λίγο (12:40 μ.μ.) – είναι ενδεικτική τόσο της εμπλοκής που παρουσιάστηκε λόγω νέων αιτημάτων και διαφοροποιήσεων από πλευράς Τριμερούς, αλλά κυρίως λόγω των έντονων ανησυχιών λόγω της ανειλημμένης δέσμευσης Κυβέρνησης και Βουλής έναντι της ΕΕ και ύστερα από σαφής και επανειλημμένες διαβεβαιώσεις προς την ΕΕ ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα εφαρμοσθεί από 1ης Ιουλίου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη