You are here

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης – ΕΥ για τους συνεργάτες

25/11/2021 15:57

Σε κλίμα έντασης και συνεχών αντιπαραθέσεων διεξήχθη η σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου αναφορικά με τις καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για παράνομη μετατροπή τεσσάρων συνεργάτιδων του Προέδρου Αναστασιάδη σε εκτάκτες υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Ο γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του «παράνομου» διορισμού των τεσσάρων συνεργάτιδων του προέδρου, καταγγελία στην οποία προέβη ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 29 Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας προσέλαβε το 2013 τέσσερις έκτακτους υπαλλήλους και το 2018 τους μετέτρεψε σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου, τονίζοντας μάλιστα ότι η μια από αυτές φέρεται να έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμας μιλώντας σήμερα ενώπιον της επιτροπής Ελέγχου, απέρριψε τις αναφορές περί πολιτικού διορισμού των τεσσάρων συμβούλων του ΠτΔ, υποστηρίζοντας πως αν δεν λάμβαναν το καθεστώς αορίστου χρόνου θα μπορούσαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για διάκριση.

Ανέφερε επίσης πως σε περίπτωση απόλυσης τους θα δημιουργηθεί προηγούμενο σε βάρος οκτώ χιλιάδων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γενικού Ελεγκτή Μάριος Πετρίδης, σε δηλώσεις μετά την συνεδρία είπε πως με την πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση δηλαδή με την αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης των τεσσάρων συμβούλων, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί προηγούμενο, κι ως εκ τούτου επόμενες κυβερνήσεις ή και Βουλή των Αντιπροσώπων όσον αφορά τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, με μια διοικητική πράξη να μετατρέψουν υπαλλήλους, σε αορίστου χρόνου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, έκανε λόγο για ακόμα ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο με τη σφραγίδα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Της Ελένης Χαραλάμπους