You are here

M. Χατζηγιάννης: Επίτευξη στόχων ή «αποχώρηση»

22/03/2023 12:51

Θα αποχωρήσει από την θέση του δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης στην πρώτη του παρουσία στην Επιτροπή Παιδείας στην Βουλή, εάν δεν καταφέρει να προωθήσει εντός χρονοδιαγραμμάτων, σημαντικές ρυθμίσεις και στόχους για την κατοχύρωση των καλλιτεχνών.

Μιλώντας ενώπιον της Βουλής, δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα αγωνιστεί για την ανάδειξη του πολιτισμού και τόνισε πως αν δεν πετύχει τους στόχους του, θα αποχωρήσει.

Ανέφερε ότι τρεις βασικοί στόχοι του είναι η καταχώρηση του καθεστώτος του καλλιτέχνη, η κάρτα νεολαίας και τα φορολογικά κίνητρα για ιδιωτικές χορηγίες στις κυπριακές παραγωγές.

Ξεκινήσαμε δουλειά παρά το γεγονός ότι το προσωπικό είναι μόνο πέντε λειτουργοί, ανέφερε σε δηλώσεις μετά την συνεδρία, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσει το δύσκολο εγχείρημα για ενσωμάτωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την νομοθεσία που θέσπισε η Βουλή, το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα ενταχθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται η προχειρότητα με την οποία συστάθηκε το Υφυπουργείο, αφού το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ δεν υπάρχει ούτε οργανόγραμμα. Ο νέος Υφυπουργός, είπε, δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις ούτε στα θέματα τα οποία υπάρχουν στο προεκλογικό πρόγραμμα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να κατανοήσει ότι έχασε τις εκλογές, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρο κανιβαλισμό που δέχθηκε ο νέος Υφυπουργός.

Ε.Χ.