You are here

Αφήνουν στην άκρη τα πρόσθετα ποσά για Olivewood

11/07/2019 06:18

Στην άκρη μένουν τα συμπληρωματικά ποσά που προορίζονταν να καλύψουν δαπάνες σε σχέση με την εφαρμογή του σχεδίου προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, καθώς το υπουργείο μετά από απόφαση της επιτροπής οικονομικών απέστειλε σημείωμα με τα κονδύλια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, των οποίων η έγκριση δεν επείγει.

Σε αυτά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, το συμπληρωματικό κονδύλι ύψους €8,8 εκ. που προορίζεται να καλύψει αυξημένες δαπάνες που προέκυψαν λόγω υλοποίησης του σχεδίου προώθησης οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Το κονδύλι έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω καθώς αρχικά, στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη βουλή το πρόσθετο ποσό για το συγκεκριμένο σκοπό, ανερχόταν στα €16,8 εκ. ενώ με αναθεωρημένο κείμενο που προσκόμισαν εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών, το απαιτούμενο ποσό διαμορφώθηκε στα €8.750.000

Το σημείωμα του υπουργείου οικονομικών αποτελεί την εισήγηση του υπουργείου για το ποια κονδύλια μπορούν να παραμείνουν σε εκκρεμότητα προς εξέταση από την επιτροπή οικονομικών σε μεταγενέστερο στάδιο, μετά την απόφαση της επιτροπής να προωθήσει προς έγκριση στην ολομέλεια, μόνο τα επείγοντα κονδύλια.

Σε αναμονή σύμφωνα με το σημείωμα του υπουργείου, θα παραμείνει επίσης, ποσό €1,2 εκ. που προοριζόταν για την κάλυψη αυξημένης δαπάνης που προέκυψε λόγω συμμετοχής του υπουργείου άμυνας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην άμυνα.

Οι μη επείγουσες δαπάνες περιλαμβάνουν ακόμα, κονδύλι €1,2 εκ. που προέκυψε λόγω διαγραφής ποσών που αφορούν ΦΠΑ που οφείλεται στο κράτος, ποσό €4,5 εκ. που προοριζόταν για διαγραφή ανάλογου ποσού για δάνεια που παραχωρήθηκαν προς την Τράπεζα Αναπτύξεως μέχρι το 1984 και 600 χιλ. για την επιχορήγηση της ανέγερσης νέου γηπέδου αντισφαίρισης του ομίλου αντισφαίρισης Λάρνακας από τον ΚΟΑ.

Το συνολικό ποσό των μη επειγουσών δαπανών ανέρχεται συνολικά σε €16,3 εκ. από το σύνολο των €314 εκ. του αναθεωρημένου συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Της Μαρίας Χαμπή