You are here

Ανώτατο: Αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση δικαιοσύνης

24/09/2021 13:51

Οι όποιοι προβληματισμοί των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τροχοπέδη στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης αναφέρει το Ανώτατο Δικαστήριο, σημειώνοντας ότι το θέμα πλέον εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων και η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Σε ανακοίνωσή του, το Ανώτατο Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι τοποθετήθηκε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, στις 7 Απριλίου και 15 Σεπτεμβρίου φέτος  σε σχέση με τα μεταρρυθμιστικά της Δικαιοσύνης Νομοσχέδια, υποστηρίζοντας την άμεση προώθηση της καθυστερημένης ήδη Μεταρρύθμισης.

Με διακύβευμα πλέον την ίδια την αξιοπιστία του δικαστικού μας συστήματος, η σκοπούμενη Μεταρρύθμιση προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη. Τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση θα οδηγήσει στην κατάρρευση της δικαιοσύνης, επισημαίνει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συνεπώς, συμπληρώνει, "οι όποιοι προβληματισμοί και οι εκφρασθείσες διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των Μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου – απολύτως σεβαστές και αναμενόμενες, με δεδομένη και τη σοβαρότητα του θέματος – δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τροχοπέδη στη μεταρρύθμιση, ζήτημα το οποίο τώρα πλέον εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων".

Εντέλει, τυχόν αμφισβητήσεις που αναφύονται ως προς τη συνταγματική διάσταση, θα κριθούν, ως είθισται, εν ευθέτω χρόνω, από το αρμόδιο Δικαστήριο, καταλήγει το Ανώτατο στην ανακοίνωσή του.