You are here

Φυλακή ή ξήλωμα η επιλογή για διαφημιστικές πινακίδες

02/10/2003 12:46
Σε τριάντα μέρες, όσοι ιδιοκτήτες παράνομων διαφημιστικών πινακίδων δεν τις έχουν ξηλώσει τότε θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της σχετικής νομοθεσίας. Δεν αποκλείετε μάλιστα όπως σαφώς προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της βουλής, Νίκος Πιττοκοπίτης, η βουλή να πάρει περαιτέρω δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, από την 1η Οκτωβρίου θα έπρεπε να αρχίσει η απόσυρση ή μετακίνηση όλων των διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες χαρακτηρίζονται παράνομες.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη βουλή, ο Νίκος Πιττοκοπίτης, επεσήμανε πως έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια που παραχώρησε η βουλή για την απόσυρση των πινακίδων, σημειώνοντας ότι, όπως αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία παρέχεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριάντα ημερών προς τους ιδιοκτήτες προκειμένου να συμμορφωθούν με το νόμο.

Οι ποινές που απειλούν τους ιδιοκτήτες των εκατοντάδων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, των ιδιοκτητών των χώρων επί των οποίων είναι εγκατεστημένες, αλλά και των διαφημιζομένων σε αυτές τις πινακίδες που έχουν κατακλείσει δήμους, κοινότητες και υπεραστικούς δρόμους, καθορίζονται σε φυλάκιση μέχρι 2 χρόνια ή σε χρηματική ποινή μέχρι £4000 ή και τα δύο μαζί.

Του Κυριάκου Κυριακίδη